Sakki på søndag: hospitering i Kirkens bymisjon og Gatemagasinet Asfalt

Godtfolk!

Denne uka har vært veldig bra! Det er kjekt å gjøre noe helt annerledes enn det jeg vanligvis fyller arbeidsdagene mine med. Her kan du lese hvordan min arbeidsuke hos Kirkens Bymisjon og Gatemagasinet Asfalt var!

Mandagsfrokost med gatepresten

Tidlig mandag morgen troppet jeg opp i St. Petri-kirka for å stelle i stand frokost til de som måtte ønske det. Fra rundt halv ni serveres skiver, kaffe, juice og melk til mennesker som sliter med rus og/eller psykiatri. Det var denne uken gatepresten som hadde ansvaret, og sammen med frivillige ordnes frokosten. Denne gangen ble vi rundt ti stykker totalt, noen jeg har sett og møtt før og andre som var helt fremmede.

Noen snakker og deler, mens andre spiser og drikker i fred og ro. Alle er velkomne og det avholdes hele året, hver mandag. Et fint og viktig tilbud for mange av de som trenger litt sunn og næringsrik mat.

Jobb1

19452777_1581587768581126_3177498564956786408_o

Sammen med fire som arbeider gjennom Jobb1 og en frivillig med ansvaret kjørte vi fra
bymisjonssenteret opp til Stokka sykehjem for å rydde og stelle i sansehagen deres. Etter en liten rekognoseringsrunde ble det frokost sammen med beboerne på rusomsorgsavdelingen på sykehjemmet. De som arbeider i Jobb1 får frokost der de dagene de jobber.

Så bar det ut i hagen, for raking, trillebårkjøring, høyttrykksspyling, graving og annet hagearbeid. Høy arbeidsmoral og godt humør preget timene vi fikk der sammen. De fortalte om hvor viktig det var å ha noe arbeid å drive med, stoltheten de hadde for sitt arbeid var tydelig og det å ha faste ting å gjøre gjennom uka er viktig i et ellers omskiftelig liv.

Tillitsperson

For mange er møtet med det offentlige komplisert. Brev man ikke forstår, man glemmer datoer for møter eller man har ikke egen telefon. Derfor har Kirkens bymisjon lokalt gått i gang med et prosjekt hvor frivillige kan være med som følgespersoner i møte med det offentlige. De hjelper med å holde avtaler, notere hva som sier i møter, tolke innhold i brev og annet som for noen kan være veldig krevende.

Gatejuristen19467661_1583016708438232_6594033240056323540_o

Siden 2013 har vi hatt Gatejuristen i Stavanger. De «gir gratis rettshjelp til folk som har eller har hatt rusproblemer.» Det er viktig for å sikre at alles grunnleggende rettigheter ivaretas. Jeg fikk møte de to som er ansatt i Gatejuristen, samt tre av de frivillige

Nytt magasin!

Hver dag var jeg i salgslokalet til Asfalt, og pratet med selgerne og frivillige. En del delte fra sine liv og ga meg innspill til hva vi burde arbeide for og med politisk.

Fredag ble sommerens Asfalt-magasin lansert, og fra klokken ti startet vi salget fra salgslokalet til de som selger Asfalt. De kjøper bladet for 50 kroner, og selger det for 100 kroner og tjener 50 kroner pr. blad.

19598876_1584332608306642_3000105770999037955_n

Denne utgaven hadde en av Asfalt-selgerne på forsida, nemlig hunden Gunda. Hun er enav de veldig populære selgerne, og det er en flott reportasje med kule bilder om Gunda og hennes eier.

Tusen takk til Kirkens bymisjon og Gatemagasinet Asfalt som tok så godt i mot meg og la til rette for en bra uke!

Dette var noe av det jeg fikk være med på. Jeg kommer til å utdype mer i en kronikk som vil publiseres en gang den kommende tiden.

I mellomtiden kan du også lese litt på Asfalts hjemmeside om min hospiteringsuke >>

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s