På lag med Fremskrittspartiet

Venstres Jan Erik Søndeland skriver i RA at Venstre er på lag med fremtiden. Muligens det, men i nåtiden og neste stortingsperiode er de mest på lag med Fremskrittspartiet.

Med svadageneratoren skrudd på full styrke utbroderer Venstres bystyrerepresentant om sine grunner for at folk bør velge Venstre. La meg ta en gjennomgang av hvor virkeligheten står i skarp kontrast til det som påstås fra Søndeland:

  1. ”I Venstre er fellesskapet en rød tråd. Vi har grunnleggende tro på samfunnet som noe større enn oss selv, og vi mener at vi oppnår mer sammen, enn hver for oss.” Det høres flott ut, og kunne sikkert vært skrevet under på av mange. Men er det riktig? Er Venstre et parti som setter fellesskapet først? I tillegg til en økning i antallet privatskoler og et økende antall fattige barn, så har Venstre bidratt til å fjerne gratis fysioterapi for brannskadde, lamme, folk som har amputert, brystkreftopererte og en rekke andre som har behov for det. Fellesskap? Neppe. Fellesskapet bygges ned gjennom skattekutt, som Venstre gladelig bidrar til.
  2. ”Akkurat nå blåser det mange illiberale vinder over verden. Vi ser statsledere som bygger sin politikk på frykt og mangel på toleranse, for å få makt i land nær oss.” Hallo? Ikke bare i land nær oss, i vårt eget land. Venstre har bidratt til å innsette FrP i regjering, og vi har statsråder som henter sin retorikk fra den brune høyresida. Som skylder på innvandrerne for økte skatter, som står for at Norge har blitt et av de europeiske landene med strengest innvandringspolitikk og som snakker om flyktninger som om de ikke har verdi. Venstre har ikke greid å være det anstendighetskompasset de burde være.
  3. Søndeland beskriver skattekutt som et viktig økonomisk virkemiddel for å sikre flere arbeidsplasser. Men kan han dokumentere at skattekutt sikrer flere arbeidsplasser? Det ville i så fall vært oppsiktsvekkende, for det vil ikke en gang Finansdepartementet si. Tvert i mot, en rapport utført av konsulentselskapet Menon for finansminister Siv Jensen slår fast at kutt i formueskatten ikke bidrar til økt investeringsvilje. Derimot gjør kutt i selskapsskatten det. Den rødgrønne regjeringen kuttet derfor selskapsskatten, mens de fire borgerlige partiene har gitt formueskattefest for de rikeste – som ikke skaper arbeidsplasser.

Venstre og Jan Erik Søndeland vil veldig gjerne at velgerne skal tenke at Venstre er på lag med fremtiden. Men mest av alt er de på lag med Fremskrittspartiet, både nasjonalt og lokalt. Og Trine Skei Grande og Venstre har vinglet frem og tilbake, men siste versjon av strategien er at de fortsatt holder døren oppe for FrP. Så, som for fire år siden er en stemme til Venstre en stemme til Siv Jensen, Per-Willy Amundsen og Sylvi Listhaug i regjering.

Eirik Faret Sakariassen,

Rogaland SVs 2. kandidat til Stortinget

(Foto er hentet fra: https://www.flickr.com/photos/akershusvenstre/5736696171)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s