Sakki på søndag: Brannstasjon i Lervig, Viking-akademiet og fylkesårsmøte

Kjære leser!

De siste ukene har det vært litt pause i å skrive Sakki på søndag. Det skyldes at jeg har hatt litt helseproblemer etter et fall på isen, som ga meg brudd nederst i ryggen. Jeg blir stadig bedre, men da har noen ting blitt litt prioritert ned.

I uka som har gått har debatten rast om brannstasjon i Lervig, hva som skal skje på Nytorget, mer om Viking-akademiet og i helga var Rogaland SV samlet til fylkesårsmøte.

Brannstasjon i Lervig

Nabolagsaktivistene er de som skal ha den største takken for hvordan denne saken har utviklet seg. De samlet seg og inviterte bystyrepolitikere til Storhaug-puben Øst denne uka, hvor de presenterte et eget forslag til plassering av brannstasjonen. De peker på følgende mulige tomter:

  • Jorenholmen
  • Fiskepiren
  • Bekhuskaien

Det er viktig for SV at vi finner en løsning som kan få bredt flertall i bystyret, og som står seg etter neste kommunevalg. Og som selvsagt ikke innebærer Lervig. Derfor har jeg denne uken invitert alle gruppelederne i bystyret til forhandlinger, slik at vi kan komme frem til en god løsning. Dette er fortsatt en spent og viktig sak, som splitter bystyret.

Nytorget

I valgkampen 2015 var en av SVs hovedsaker «Eg ❤️ Nytorget». Vi kom med en konkret plan for hva vi ville ha: vi ville verne jugendmuren, jugendhuset, trehusene og mye av dette ligger inne i avtalen høyre-alliansen har lagt frem. I tillegg ville vi ha utescene, park, mindre biler og selvsagt bevare Metropolis. Det er veldig trist at flertallspartiene vil rive Metropolis og flytte dem. Ikke vet vi hvor og ikke vet vi når. SV er negative til at vi skal bryte opp et velfungerende og viktig ungdomshus, til fordel for kontorarbeidsplasser. Vi kan få mange kontorarbeidsplasser i dagens tinghus, når det flytter.

Det var veldig gledelig å lese på lederplass i Rogalands Avis:

«Eg elske´ NYtorget» het det i Stavanger SVs lokalvalgkamp i 2015. Selv om Eirik Faret Sakariassen og hans partikamerater ikke har fått gjennomslag for alle krav, har i det minste SV fått flertallspartiene Høyre, KrF, FrP, Sp og Pp til å bli småforelsket i Nytorget.

Hele lederen kan du lese her!

Viking-akademiet

På Kverulantkatedralen Kåkå var det torsdag debatt. Der inviterte de med Viking, Viking-akademiet og medias rolle som tema. Redaksjonssjef i NRK Lars Navestad, universitetslektor Hans E. Voktor, daglig leder i Viking Eirik W. Henningsen og jeg var debattantene, kommentator Harald Birkevold ledet debatten. Det ble høy temperatur og friske fraspark fra alle hold.

Jeg har jo vært kritisk til Viking-akademiet og at media ikke har satt kritisk søkelys på denne mektige gjengen som har samlet seg siden begynnelsen av 2000-tallet. Det har lenge vært kjent at «gutteklubben grei» har hatt mye makt i denne byen, og jeg mener dette nettverket er et av de tydeligste eksemplene på formaliseringen av dette.

Debatten kan du se her >>

Fylkesårsmøte Rogaland SV

På Folkets Hus i Stavanger har SVere fra hele fylket vært samlet lørdag og søndag.

Noe av det som var viktig for meg var å få gjennomslag for følgende uttalelse:

SV vil innføre aldersgrense for omskjæring av gutter

Rogaland SV mener at alle barn skal ha de samme rettighetene. Uavhengig av foreldrenes religiøse overbevisning fortjener alle barn et rettslig vern mot unødvendig kirurgi. Det henger blant annet sammen med selvbestemmelse over egen kropp, og er i tråd med barnekonvensjonens art.12 som sier at barn har rett til å si sin mening i forhold som vedrører dem, og art. 24 som forplikter oss til å «treffe alle effektive og egnede tiltak for å avskaffe tradisjonsbunden praksis som er skadelig for barns helse».

At barn har rettigheter som teller mer enn foreldrenes religiøse overbevisning må være SVs tydelige standpunkt. Vi vil sette aldersgrensen for rituell omskjæring av guttebarn til religiøs livssynsmyndighetsalder.

I tillegg fikk vi valgt nytt fylkesstyre, og jeg vil særlig gratulere ny fylkesleder Ingrid Fiskaa og nestleder Fredrik Sele!

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s