Sakki på palmesøndag: bystyremøte, fellesnemd og Nowruz

God søndag og god påske!

Påsken er like om hjørnet, men her er en oppdatering av hva SV kjempet for i ukens folkevalgte møter!

Bystyremøte

Mandag var Stavanger bystyre samlet, med 17 saker og tre interpellasjoner på sakskartet. Vi kom gjennom 14 saker, og flere av dem store og viktige saker. Både fastlandsforbindelse til Vassøy og salg av Utenriksterminalen har jeg tidligere omtalt, men vi behandlet også noen nye og viktige saker.

Brannstasjon i Stavanger Øst

Etter at saken om plassering av brannstasjon i Stavanger Øst ble utsatt i oktober i fjor, kom den nå tilbake til endelig behandling.

SV, Ap, MDG, Rødt og Sp fremmet følgende forslag:

A) Ny brannstasjon i Stavanger skal ikke plasseres i Lervig, Stavanger øst.

B) Bystyret ber rådmannen i samarbeid med Rogaland brann og redning IKS om å utrede plassering av ny brannstasjon:

Primært: Lagårdsveien og videreføring av dagens ordning med kaiplass for brannbåt og IUA depot i sentrum.

Subsidiært: Fiskepiren.

Atter subsidiært: Svankevigå («alternativ E1»).

C) Dagens brannsatsjon i Lagårdveien brukes som stasjon nr. to inntil videre.

D) Bygging av stasjonen i Schankeholen igangsettes snarest.

Dette ble nedstemt, og vårt forslag fikk bare stemmene til de partiene som fremmet det. Venstre fremmet sitt eget og Høyre, FrP, FNB, Pp og KrF fikk med én stemmes overvekt flertall for å legge brannstasjonen i Lervig.

Sammen med MDGs Daria Maria Johnsen og Rødts Sara Nustad Mauland fremmet jeg krav om lovlighetskontroll. Det betyr at saken oversendes fylkesmannen for en juridisk vurdering. Etter påske skal vi levere en begrunnelse for lovligskontrollkravet. Så får vi se om det fører frem.

Leieavtale Viking

SV hadde ikke endelig avklart hva vårt standpunkt til leieavtalen av kunstgressbanene på Viking-anlegget (hovedbanen og treningsbanen) skulle være. Etter en ny diskusjon bestemte vi oss for å støtte avtalen, fordi det vil gi mer treningstid og være en viktig støtte for Viking. SV ønsket at dette skulle brukes til å løfte kvinnefotballen i Stavanger, og fremmet derfor følgende tilleggsforslag:

Stavanger bystyre vil at treningstid til kvinnefotball prioriteres

Dette fikk ikke flertall.

Detaljregulering Klubbgata

Bystyret skulle også detaljregulering et etasjepåbygg i Aftenblad-bygget (ut mot Klubbgata). Da fremmet SV et tilleggsforslag, som har til hensikt å bidra til bedre universell utforming av sentrum.

Pederstrappa suppleres med takoverdekket rullefortau eller lignende døgnåpent transportmiddel. Rekkefølgekrav om etablering av slikt transportmiddel tas inn i planbestemmelsene.

Heller ikke dette fikk flertall.

Disse tre sakene kan jo gjøre folk nedslått over SVs gjennomslag, men jeg tenker motsatt: dette viser hvor hardt vi bør jobbe for å havne som en del av bystyreflertallet og hvor mye vi da kan få gjennomslag for!

Fellesnemd

Fellesnemda for nye Stavanger var onsdag samlet på Rennesøy kulturhus. Enn så lenge er flere av sakene vi behandler av veldig administrativ karakter og ikke særlig kontroversielle. Det ble allikevel litt debatt i denne fellesnemda.

Vi skulle diskutere en prosjektgruppe for tjenesteutvikling i nye Stavanger. Rennesøy-ordfører Dagny Sunnanå Hausken (Sp) fremmet følgende tilleggsforslag:

  • Nye Stavanger har som mål at det kommunale tjenestetilbudet skal være på samme nivå eller bedre enn i dag.
  • Nye Stavanger blir en mangfoldig kommune. Dette må bli hensyntatt i utformingen av tjenestetilbudet. Eksisterende gode lokale løsninger må vektlegges og videreutvikles.
  • Tidlig innsats og tverrfaglig samarbeid skal være grunnleggende i det kommunale tjenestetilbudet.

Dette ble det en del debatt om, og særlig folk på høyresiden ville gi uttrykk for at økonomi og innsparinger vil være viktig. Det er jo den retningen vi har fryktet at det skal gå, men det er heldigvis flere som er opptatt av et godt tjenestetilbud og og at lokale, gode løsninger skal videreutvikles. Derfor tror jeg nye Stavanger vil ha godt av et rødgrønt styre, som ikke setter tjenestekutt først.

Stavanger SV er uansett godt i gang med våre forberedelser til nye Stavanger. Program- og strategikomiteens arbeid er godt i gang, og her er Finnøy og Rennesøy godt representert. I tillegg vil vi i april avholde to åpne møter, et på Finnøy (16. april) og et på Rennesøy (19. april).

Her finner du Facebook-event til møtet på Finnøy >>>

Og her finner du Facebook-event til møtet på Rennesøy >>>

Nowruz

I går hadde jeg gleden av nok en gang å tale på den lokale feiringen av den kurdiske nasjonaldagen og den persiske nyttårsfeiringen Nowruz. Det var fullt hus på Folkets Hus, og vi fikk høre musikk, danset og spist god kurdisk mat. En veldig hyggelig kveld, som det alltid er når jeg besøker de lokale kurdiske foreningene.

Talen jeg holdt kan du lese her >>>

Denne uka tar jeg påskefri og det blir ingen oppdatering neste søndag. Men over påske kommer nye poster!

Jeg vil også anbefale folk å lese Paal Klosters gode kronikk om næringspolitikk. Den finner du her >>>

Til slutt vil jeg oppfordre alle til å signere dette oppropet mot UiS` samarbeidsavtale med det israelske universitetet Technion.

Ha en fin påskeuke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s