Eldrebløff fra Frp og Pensjonistpartiet

I sommerheten er det lett å bli overopphetet, og det har tydeligvis Frp og Pensjonistpartiet blitt. I sitt gjenvalgsintervju varslet Frps Christian Nicolay August Håvik Wedler at han og partiet mener at «nå må eldreomsorgen få et løft». Dette hylles fra Pps Karl W. Sandvig, som sier at de to partiene ikke har fått gjennomslag for å styrke eldreomsorg i resten av høyrealliansen. Dette er i det minste ærlig, for de to partiene har ikke gjort særlig mye for å bedre eldreomsorgen i Stavanger.

De siste tallene jeg så sa at 72 eldre mennesker står i sykehjemskø. Det er uverdig at svært syke mennesker med et stort pleiebehov ikke skal få plass. Derfor er det uakseptabelt at Frp, Pensjonistpartiet og resten av høyrealliansen kuttet sykehjemmene med 17,5 millioner kroner i år. At de nå, i oppvarmingen til valget, sier de skal gjøre mer for byens eldre har ingen verdi. Særlig når vi vet at Frp i regjering har levert pensjonsoppgjør som har gitt norske eldre mindre pensjon de siste fire årene.

I SVs budsjetter de siste fire årene har vi styrket eldreomsorgen. Det var vi som tok initiativ til (og fikk flertall for) å redusere byråkratiet i eldreomsorgen, slik at eldre som får hjemmesykepleie skal oppleve at pleierne har tid til å se dem i øynene, fremfor å måtte kikke på klokka. SV har en historie for å sikre god og verdig eldreomsorg, og alle kan stole på at vi vil fortsette å prioritere det.

Der Frp, Pp og høyrealliansen har prioritert mer penger til Stavanger Forum og oppussing av Rådhuset, har vi satt fellesskapet først. Vi har stemt for og foreslått å styrke barnehage, skole og eldreomsorg. Det er mulig – men det handler om prioritering. Den beste måten å se hva partiene vil prioritere de kommende fire årene, er å se hva vi har stemt for å de fire årene som har gått. Og der har Frp og Pp sviktet de eldre. Faren er stor for at de vil gjøre det igjen.

Eirik Faret Sakariassen,

Kommunalråd, SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s