Sakki på søndag: hospitering og Tomatfestival

Vel overstått sommer, godtfolk!

Ferie er fint, men hverdagen er best. Det syns hvertfall jeg. Det er godt å være tilbake i arbeid og jeg gleder meg til å ta fatt på den politiske høsten!

Denne uka har jeg fått hospitere på Rennesøy bo- og rehabiliteringssenter, og fått lære mer om hvordan de arbeider der. Det blir viktig nå som vi skal bli en kommune! Lørdag var det Tomatfestival på Finnøy, og der deltok jeg også i år.

Hospitering

For ellevte gang har jeg hospitert en sommeruke. De ansatte og brukerne på Rennesøy bo- og rehabiliteringssenter tok meg veldig godt i mot. Gjennom uka har jeg fått være med på mangfoldet i det de tilbyr innbyggerne i Rennesøy: aktivitetssenter, hjemmesykepleie, omsorgsboliger, kjøkken, fysio- og ergoterapi og sykehjem.

Den nye kommunen får lange avstander, og fra jeg gikk ut døra hjemme på Storhaug og til jeg kom frem til bygget på Rennesøy, tok det meg godt over en time med buss og gange, og jeg tilbakela omtrent 3 mil. Det blir større avstander, og vi får med oss to øykommuner i distriktene. I beste fall kan det bli by og land, hand i hand.

Det er et politisk valg hvordan den nye kommunen blir. Det vil ha noe å si om det er høyresiden eller venstresiden som styrer etter valget i 2019. SV vil arbeide mot sentralisering og kutt i tilbudene til distriktene i den nye kommunen, og vi vil bevare de gode tjenestene som finnes i dag.

Det er også en god del vi kan lære av måten de driver på i Finnøy og Rennesøy, og det er ikke gitt at vi nødvendigvis skal gå for systemene og arbeidsmetodene som benyttes i Stavanger. Noe av det som vil bli viktig for oss er å redusere kontroll og rapportering, og gi mer tillit til ansatte. Denne kulturen opplever jeg sterkere i hjemmesykepleien i Rennesøy enn det bestiller-utfører-systemet som er laget i Stavanger.

Tomatfestivalimg_4091

I mange år har det vært arrangert Tomatfestival på Finnøy. Øykommunen produserer jo omtrent halvparten av alle tomater i Norge. Festivalen er en dag som samler store deler av Finnøy, og folk kommer tilreisende fra nabokommunene. I regnværet samles folk for å besøke boder, spise mat, høre musikk, underholdes, kokkekurs, aktiviteter for ungene og konkurranser.

I valgår pleier alle partiene være tilstede, men i år sto jeg på stand for nye Stavanger kommune. Vi deltar både på Tomatfestivalen og Rennesøydagen for å informere om hvordan vi gjennomfører kommunereformer lokalt, og hvordan den nye kommunen vil bli. Selv om det selvsagt finnes kritiske røster, så er ganske mange på Finnøy positive til sammenslåingen.

Fremover blir det travelt. med formannskapsmøter, fellesnemder, bystyremøter, programarbeid og nominasjon i høst.

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s