Sakki på søndag: ONS

Godtfolk!

Byen har denne uka vært full av oljefolk, politikere – men også noen energifolk. Her kan du lese noen tanker jeg gjør meg etter årets ONS-uke.

ONS

Offshore Northern Seas (ONS) er et stort og viktig arrangement for Stavanger, som går av stabelen annen hvert år. I år var konferansebiten veldig styrket og de hadde invitert inn en rekke kritiske motstemmer, som Bård Vegar Solhjell og Jens Ulltveit-Moe, som debaterte om vi skal stoppe med oljeutvinning. De hadde totalt 620 foredragsholdere, og særlig åpningsforedraget fra Ramez Naam om olje og teknologisk disrupsjon var veldig spennende og lover godt for en grønnere fremtid.

For selv om både utstillingen og flere av foredragene handler om olje, så merker jeg godt hvordan fornybar energi i stadig større grad preger programmet. Det er ikke mange år siden fornybar energi omtrent ikke preget ONS i særlig noen grad.

Uka ellers…

Sammen med stortingsrepresentant Solfrid Lerbrekk starta jeg uka med å delta på 25-årsfeiringen av Kirkens bymisjons mandagsfrokost. Jeg fikk være med å hospitere hos dem i fjor, under min sommerjobbuke. De startet i sin tid opp i St. Petri-kirka fordi det lå nærmest den gamle «fyllearresten». Så når de kom ut derfra mandag morgen, fikk de frokost hos Kirkens bymisjon over gata.

Det var en fin måte å starte dagen og uka på, og sto i skarp kontrast til de dresskledde mennene og kjolekledde kvinnene jeg møtte resten av uka.

Fredag møtte jeg studentorganisasjonen StOr ved UiS på Studentenes Hus. Tilbake i 2011-2013 så hadde jeg kontor på det bygget, og drev sjøl studentpolitikk. Det var et bra møte, med innspill til hva SV bør få med i programmet vårt. De er opptatt av å få helsehus på campus, av hvordan vi kan få til å engasjere flere studenter og styrke det sosiale miljøet for studenter. For mange studenter er ensomme, og vi bør sikre at studietida er en fin periode som ikke bare handler om å ha nesa ned i pensumbøkene.

Arbeidsuka ble avslutta med en sykkeltur med Critical Mass Stavanger. Hver siste fredag i måneden møtes syklister verden over for å vise hvordan hverdagssyklister har sin plass i bybildet. Aftenbladet skrev også litt om sykkelaksjonen. Denne gang var det en sinna syklist som kjørte inn i forsamlingen, og sneiet både voksne og barn som syklet. Han rakk fingeren før han freste avgårde.

I morgen er det bystyremøte, og så starter Stavanger på skeivå. På lørdag blir det parade og alle som vil gå sammen med SV er hjertelig velkomne! Her finner du Facebook-eventen.

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s