Sakki på søndag: formannskap og bompenger

God søndag!

Aktiviteten på Rådhuset har startet opp skikkelig igjen, og denne uka hadde vi både kommunalutvalg og formannskap. Her kan du lese hva SV har arbeidet for i formannskapet.

Formannskapsmøte

Høstens første formannskapsmøte var denne uken. Det var en god del saker det var brei enighet om, men den hvor det var størst uenighet var knyttet til byggeprogram for brannstasjonene i Schancheholen og Lervig. Også SV ønsker å gå i gang med bygging av Schancheholen, men vi gir oss ikke på plasseringen i Lervig.

SV fremmet følgende alternative forslag:

Byggeprogram for brannstasjonen med en prosjektkostnad på kr. 143 mill for Schancheholen godkjennes.

Merkostnaden på inntil kr. 3 mill for Schancheholen brannstasjon innarbeides i rådmannens forslag til Handlings- og økonomiplan. Byggingen igangsettes snarest.

Med bakgrunn i den store kostnadsøkningen, faren for myke trafikanter i nærområdet og risikoen ved klimaendringer og ekstremvær godkjennes ikke byggeprogrammet for Lervig brannstasjon. Rådmannen bes vurdere en alternativ plassering som ikke medfører økt risiko for trafikkulykker og som er mindre utsatt for klimaendringer/ekstremvær.

Dette stemte kun SV og MDG for.

Bompenger

Det er sikkert mange SV-medlemmer som diskuterer bompenger på sin arbeidsplass eller rundt middagsbordet. Her kommer noe av det Stavanger SV har arbeidet for:

I sin tale på demonstrasjonen denne uka sa Leif Arne Moi Nilsen at han hadde invitert alle gruppelederne i bystyret til å snakke ved bybrua. Men jeg fikk ingen invitasjon, dessverre. Hadde jeg fått det, ville jeg mer enn gjerne stilt opp.

For Stavanger SV stemte mot byvekstavtalen i bystyret. Under kan dere lese hvorfor og det forslaget jeg fremmet på vegne av SV da byvekstavtalen/bompengepakken ble lagt frem til endelig vedtak.

Jeg mener at det må være lov å snu – og det gjorde Stavanger SV i mai 2017! Da fremmet vi følgende alternative forslag:

1. Stavanger bystyre avviser den foreliggende byvekstavtale mellom Staten, Rogaland fylkeskommune og Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg kommune og ber om at denne reforhandles.

2. Klimaregnskapet må utarbeides slik at det tydelig fremgår at det blir en betydelig reduksjon av klimagassutslipp.

3. I de nye forhandlingene tas bompenger bort.

4. I avtalen må oppstart av dobbeltspor til Egersund tas inn, sammen med gjenåpning av Ålgårdbanen.

I morgen starter ONS, og det blir en travel uke med mye på programmet.

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s