Appell: TV-aksjonen

Kjære alle sammen!

Årets TV-aksjon går, som de fleste her vet, til Kirkens Bymisjon. De gjør en viktig jobb for mange, både i Stavanger og rundt om i hele Norge. I fjor sommer var jeg så heldig at jeg fikk hospitere en uke hos dem, og jeg har sett på nært hold hvor viktig jobb de gjør.

Jeg fikk møte fantastiske frivillige, som gir av sin tid og arbeidsinnsats. Jeg fikk møte dyktige ansatte, som bruker sin kompetanse til det beste for de som benytter tilbudene fra Kirkens Bymisjon. Og jeg fikk møte herlige mennesker, men som har en litt tøffere hverdag enn meg og mange andre.

Hospiteringsuken begynte på mandagsfrokosten, som gjennom 25 år har gitt mat, drikke og ikke minst fellesskap ved ukens start. Jeg fikk være med å grave i bed, rake og fjerne ugress med noen staute karer i Jobb1. Jeg fikk prate med folkene i Gatejuristen, de som arbeider med prosjektet Tillitspersonen som hjelper til i møte med offentlige institusjoner og jeg gikk gatelangs med gatepresten. Kirkens Bymisjon gjør en viktig jobb for mange siddiser.

Norge er et land hvor forskjellene mellom folk øker. Stavanger er intet unntak. De rikeste blir rikere, og de med minst får stadig mindre. Selv om mange av oss stort sett lever gode liv, er det mange som har en vanskelig hverdag. En hverdag som er preget av enten rus, psykiske plager, ensomhet eller fattigdom. Det kan være lett å glemme i en by som ellers preges av rikdom og velstand.

Ulikhet er smittsomt. Hvis man ikke fundamentalt og systematisk motarbeider ulikhet, sprer det seg. Det går fra generasjon til generasjon, og det er arvelig. Det er en mye bedre filosofi å si at vi er alle i samme båt enn at hver og én må jobbe for seg selv. I Norge skal vi ikke bare gi folk et sikkerhetsnett; vi skal gi folk en stige! Vi skal gi dem muligheten til å løfte seg opp.

Vi må sammen ta kampen for et Stavanger for alle. Et Stavanger hvor ingen overlates til seg selv, men hvor vi tar vare på hverandre. Et Stavanger som ser de som har lite. En by som gjør mest for de som har minst. Der spiller Kirkens Bymisjon en viktig rolle. Deres arbeid for rusavhengige, prostituerte, mennesker med psykiske lidelser og andre med vanskelige liv har min fulle støtte.

Jeg støtter årets TV-aksjon, på samme måte som jeg alltid støtter TV-aksjonene. Jeg håper mange vil bidra, enten med årets viktigste søndagstur eller med å gi litt av det man har til dette viktige formålet.

Stavanger kommunes motto er Sammen for en levende by. Og sammen er et av de flotteste ordene vi har.

Sammen er vi mindre alene.

Sammen kan vi få til mye.

Sammen kan vi skape et Stavanger for alle!

Jeg ønsker Kirkens Bymisjon lykke til med årets TV-aksjon, og jeg vil takke dere for den jobben dere gjør. Dere er et viktig supplement til det kommunen tilbyr av hjelp og tjenester.

Tusen takk for oppmerksomheten!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s