Uanstendig å ta barnetrygden fra fattige foreldre!

Mange har sikkert fått med seg at 390 sosialhjelpsmottakere fratas barnetrygden. Høyrealliansen sparer ti millioner kroner på de som har minst i Stavanger. Det er skammelig, spør du meg.

Min gode bystyrekollega Inge Takle Mæstad, fra KrF, skriver i Aftenbladet 3. desember om hvorfor partiet han representerer stemte mot SVs forslag om å gi barnetrygden tilbake til sosialhjelpsmottakere. At KrF ikke ønsket å stemme for det som et enkeltforslag får så være, men som jeg sa i bystyredebatten: målet var at KrF og resten av høyrealliansen skulle gjøre noe med det i budsjettet sitt. Det gjorde de dessverre ikke.

Nylig avholdt Redd Barna et møte om barn som lever i fattigdom. Der snakket førsteamanuensis Wenche Hovland fra UiS. Hun var tydelig på at ordninger som opplevelseskort, som Stavanger kommune har, er stigmatiserende for unger og ungdommer. Å være den ene som kommer til kinoskranken med et opplevelseskort kan være ensomt. Er det dette tiltaket KrF mener er et av «flere støtteordninger som andre byer ikke har»? Er dette våre moderne matkuponger?

Jeg tilhører dem som er veldig glad for at KrF har fått gjennomslag for å øke barnetrygden med 1000 kr årlig. Det er bare trist at det ikke hjelper når høyrealliansen tar hele barnetrygden fra de som har aller, aller minst. Det handler om anstendighet å la dem beholde barnetrygden sin, på lik linje med alle andre. Det kjemper SV for!

Eirik Faret Sakariassen,

Ordførerkandidat Stavanger SV

En kommentar om “Uanstendig å ta barnetrygden fra fattige foreldre!

  1. Tilbaketråkk: Sakki på søndag: Stortingsuke | Et Stavanger for alle!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s