Sakki på lille julaften: bystyremøte og Stortinget

God jul!

Her er årets siste Sakki på søndag – på lille julaften! Mandag var det budsjettmøte i bystyret og etter det bar det tilbake til Stortinget for innspurten av arbeidsåret! Les mer om hva som skjedde denne uken her!

Bystyremøte

Jeg fikk mulighet til å delta på første del av bystyremøtet mandag morgen, og holdt SVs gruppelederinnlegg også i år. Det er høydepunktet i året som bystyrerepresentant, og alltid spennende. Som vanlig ble det en god del replikker fra høyresiden, men det syns jeg bare er gøy. Jeg fikk ikke deltatt på hele bystyremøtet, fordi jeg måtte tilbake til Stortinget samme ettermiddag. Her finner du mitt budsjettinnlegg >>>

Men det sterkeste innlegget i bystyret kom fra SVs Ingrid Kristine Aspli. Ingen kan være i tvil om at hun har et brennende engasjement for at alle barn skal vokse opp uten vold og misbruk. Hun bruker sin klare røst til å tale for de minste blant oss. Denne talen må du bare se!

 

Her kan du lese de rødgrønnes budsjett for Stavanger >>>

Jeg er veldig takknemlig for det gode samarbeidet vi har i bystyregruppa, og er stolt av de gode innlegge våre representanter og vararepresentanter holder. Solid faglighet, tydelig ideologi og god retorikk.

Stortinget

Det har vært en veldig travel og knakende kjekk periode som stortingsrepresentant! SV-kollegene på Stortinget, både ansatte og representanter er kjempeinspirerende å få jobbe sammen med. En særlig takk til politisk rådgiver Ane Lindholt, konsulent Heidi Bakke og kommunikasjonsrådgiver Martin Grüner Larsen!

Jeg har fått debattert masse i stortingssalen, utfordret arbeidsministeren, stilt spørsmål til regjeringen, få replikker fra andre stortingsrepresentanter, snakket for og med fagbevegelsen og lært utrolig mye de siste ukene.

Gode SV-kolleger i Stavanger har dekket opp for oppgavene mine hjemme i tiden jeg har vært i Oslo, og det har også gått kjempebra!

Jeg har også denne uken fremmet to skriftlige spørsmål til regjeringen. De gjelder:

  • Mener statsråden at Statens vegvesen skal stille krav til tariffavtaler for selskaper som de kjøper tjenester fra? (les mer her)
  • I budsjettdokumentet fra Justis- og beredskapsdepartementet fremgår det at de nye redningshelikoptrene ikke vil være i drift innen utgangen av 2021, men at «Tidspunkt for driftssetting er til vurdering».
    Når kan vi forvente en avklaring av tidspunktet for driftsettelse av de nye AW101-helikoptrene, og kan statsråden garanterer at Sea King-systemet vil kunne operere på tilfredsstillende beredskapsnivå til de nye er innfaset? (les mer her)

I tillegg fremsatte Audun Lysbakken og jeg et felles representantforslag, om å hindre en utvikling der arbeidstakere mister fundamentale rettigheter. Du kan lese forslaget her >>>

Og Mona Fagerås, Karin Andersen, Freddy André Øvstegård og jeg har fremmet forslag om tilbud om en likeverdig skolefritidsordning for barn og ungdom med særskilte behov. Du kan lese forslaget her >>>

Nå blir det en rolig julefeiring hjemme i Stavanger. Etter nyttår venter valgår, og jeg gleder meg til å kjempe sammen med den gode gjengen i lokallaget for å styrke Stavanger SVs oppslutning og innflytelse! Det er et utrolig spennende år som ligger foran oss!

Jeg vil takke dere som gjennom året har lest denne ukentlige oppdateringen. Målet er å opplyse folk om det som skjer i politikken, og at SV-medlemmer skal se hva Stavanger SV og jeg bruker tid og krefter på. Det er også ganske nyttig for egen del å oppsummere det, for hverdagen fyker forbi. Det er hyggelig at folk leser Sakki på søndag og de av dere som gir kjekke tilbakemeldinger settes pris på!

Denne uken hadde jeg også leserinnlegg i Aftenbladet om fattigdom og jul (kommer i papiravisen julaften), men nettutgaven kan leses her >>>

Ha en god jul, et riktig god nytt år og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s