Sakki på søndag: bystyremøte, storbysamling og landsstyremøte

Godt nytt år, godtfolk!

Det er litt i seineste laget med godt nyttårs-ønsker, men her er årets første Sakki på søndag. Her kan du lese mer om hva som skjedde i bystyret mandag og ellers resten av uken!

Bystyremøte

Mandag var det bystyremøte, årets første. Selv lå jeg syk hjemme, men SV-gruppa gjorde som vanlig en solid innsats!

I saken om boligsosial handlingsplan foreslo Paal Kloster følgende:

Det skal være maksimalt 10 prosent kommunale boliger i hver levekårssone. Det totale antallet kommunale boliger i kommunen skal ikke reduseres.

Dette fikk bare støtte fra Rødt, i tillegg til SV.

Det ble behandlet en handlingsplan for velferdsteknologi. Edle Songe-Møller tok opp følgende SV-forslag.

  • Velferdsteknologi skal reellt komme den enkelte borger og ansatte til gode. Det skal ikke gå på bekostning av omsorg.
  • Formannskapet ønsker ikke at det skal benyttes robotarmer for hjelp med mat og drikke. Eldre og syke mennesker skal få menneskelig kontakt. Det er viktig å skape en atmosfære rundt måltid som sikrer en god matopplevelse og at den enkelte skal ta til seg næring.

I tillegg ønsker vi at responssenteret, som skal følge opp alarmer og utstyr, skal bli kommunalt. Per nå er det private som driver dette.

  • Formannskapet ber rådmannen utarbeide en sak som tar sikte på etablering av et responssenter i kommunal regi.

Ingen av forslagene fikk dessverre flertall.

Det var også en viktig sak om kvalitetsplan for barnevern. Ingrid Kristine Aspli (SV) fremmet følgende endringsforslag

I kvalitetsplanen kap. 7, innsatsområde 4, pkt. 5 under kjennetegn på god praksis: ønsker vi å legge til «og skolehelsetjeneste» i opprinnelig tekst.
Ny tekst: Ansatte i barneverntjeneste og skolehelsetjeneste har tilstrekkelig kunnskap om hverandres ansvar og rolle, og samarbeider for at utsatte barn skal ha en positiv utvikling både faglig og sosialt.

Dette ble enstemmig vedtatt.

Storbysamling

Torsdag var bystyregruppene i storbyene i SV samlet i Stavanger. Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger SV møtes jevnlig for å utveksle erfaringer og ideer.

Vi diskuterte hvilke saker som blir viktig i de ulike byene, hvor langt programarbeidet er kommet og ulike samarbeid vi kan ha i valgkampen og fremover.

En interessant diskusjon vi hadde var om styringsform i byene, hvor Oslo og Bergen har parlamentarisk styringsform (med byråd), mens Trondheim og Stavanger har formannskapsmodell. SV i Stavanger har mange ganger forsvart formannskapsmodellen, som er mye åpnere, demokratisk og inviterer til deltakelse for innbyggerne.

Under storbysamlingen så gjorde Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) og jeg et intervju med Stavanger Aftenblad. Jeg mener vi i Stavanger kan kopiere noen av de viktigste gjennomslagene Oslo SV har fått til, som gratis SFO, en tillitsreform i eldreomsorgen og mange tiltak for en grønnere by. Her kan du lese saken >>

Landsstyremøte
Lørdag og i dag var det landsstyremøte i SV. Dette er det nest siste landsstyremøtet før landsmøtet, og det møtet som legger grunnlaget for de store og viktige diskusjonene vi skal ha når «hele» partiet møtes i slutten av mars.
Vi skal på landsmøtet behandle fire hovedresolusjoner:
  • Antirasistisk plattform: Et samfunn uten rasisme
  • Næringspolitisk plattform: Næringsreform på folkets premisser
  • SVs plan for klimakutt: En grønn politikk for de mange – ikke en grå for de få
  • SVs plan for å redusere ulikhet i Norge

Jeg gleder meg til disse skal behandles på landsmøtet og debattene vi vil få om innholdet i dem.

Kjekkest av alt var den enorme medlemsveksten i SV denne helga! Det er jo triste omstendigheter, nemlig at vi har fått en borgerlig flertallsregjering (flerlingregjering?). Men det er positivt at folk velger å organisere seg til kamp for et mer rettferdig og grønnere Norge! Over 600 har meldt seg inn gjennom helga, og vi har fortsatt plass til flere! Her kan du melde deg inn i SV!

Ha en god uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!
Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s