På tide å kutte navlestrengen

Abelias Håkon Haugli mener EØS-avtalen er en navlestreng for Norge (Aftenposten 14. januar). Det er et overraskende godt bilde. Norge er i dag en passiv mottaker av det vi serveres av direktiver og forordninger fra EU. Vi må ta i mot det vi får. Vi kan sprelle og sparke så mye vi orker, men vi er i praksis maktesløse. Det er større krefter som styrer.
 
EØS-avtalen er en importmaskin for høyrepolitikk. Faktum er at Norge gjennom denne avtalen har blitt pålagt ACER, en avtale som svekker vår egen innflytelse over vår egen kraftsektor. Jernbanepakke IV pålegger oss å konkurranseutsette og privatisere jernbanen. EUs arbeidslivspolitikk medfører at reglene i arbeidslivet uthules, fordi i Europa vet de snaut hva tariffavtale eller trepartssamarbeidet betyr for noe.
 
Det er på tide å kutte navlestrengen, Hauglie. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s