Sakki på søndag: Lervig sykehjem, bedre lønn i utebransjen og formannskap

God søndag!

Denne uken kan du lese om hvordan vi kan få flere sykehjemsplasser, sikre bedre arbeidsvilkår i utebransjen og andre saker SV har arbeidet for!

Lervig sykehjem

I Stavanger er det rundt 70 eldre og alvorlig syke mennesker som står i kø for å få en fast sykehjemsplass. Det er en situasjon hverken de familiene dette gjelder eller SV er tilfreds med. Det må vi gjøre noe med.

Samtidig vet vi at sjette etasje på Lervig sykehjem ikke har vært i bruk siden sykehjemmet åpnet for et år siden. 26 sykehjemsplasser står ubrukt. Dette ville kunne gjøre situasjonen langt bedre enn den er. Det håper SV resten av kommunalstyret for levekår er enig i.

Forhandlingene med Domkirken sykehjem er ikke sluttført, og da vi i november 2018 etterspurte dette, var svaret at «Forhandlingene pågår fortsatt. Det er ikke mulig å si på nåværende tidspunkt når forhandlingene vil være sluttført og når pasientene på Domkirkens sykehjem eventuelt kan overføres til Lervig.» Vi mener det er viktig å tilby sykehjemsplass til de som her og nå har et behov.

SV fremmer forslag om at rådmannen fremlegger en sak om hvor raskt Stavanger kommune kan åpne sjette etasje på Lervig sykehjem og kostnadene med dette innarbeides i førstkommende tertialrapport. Vi har med oss Senior Norge som støttespiller for oss i saken.

Her kan du se en video fra sykehjemmet:

Her finner du saken som var i Rogalands Avis >>>

Tariffavtale i utebransjen

Aps Kari Nessa Nordtun, Rødts Mímir Kristjánsson og jeg gikk denne uken ut med en felles sak for våre tre partier:

Vi vil i neste periode prioritere at utesteder som gir ansatte gode lønns- og arbeidsvilkår er de som får skjenkebevilling. Det er innført minstelønn i serveringsbransjen, men det er på tide å stramme til oppfølgingen av at ansatte får denne lønnen.

Med et nytt politisk flertall vil vi bruke det brede spekteret av virkemidler som en kommune har for å sikre folk gode lønns- og arbeidsvilkår. Enten det er i bygge- og anleggsbransjen, skjenkenæringen eller i kommunens egen virksomhet.

Oppslaget i Aftenbladet finner du her >>>

Formannskapsmøte

Bosetting av flyktninger

Stavanger kommune har en lang tradisjon for breie flertall i bosettingspolitikken for flyktninger. Vi tar i mot det staten ber oss om og integrerer dem på godt vis.

Alle partier unntatt Frp er enige om å bosette 120 flyktninger. I tillegg fremmet SV, V og KrF et fellesforslag i kommunalstyret for levekår, som også var med til formannskapet:

Stavanger kommune mener den internasjonale flyktningkrisen krever økt innsats og en bedre ansvarsdeling i Europa. Regjeringen anmodes å samarbeide med EU for å få løst de akutte utfordringene i flyktningeleirene, spesielt på de greske øyene. Stavanger kommune mener Norge må øke sitt bidrag, og vil samtidig signalisere at vi i en slik situasjon har både kompetanse og kapasitet til å bosette flere enn det det anmodes om i denne omgang.

Utleieavtale BISS Sentrum

Etter mye diskusjon både i formannskapet forrige gang og i bystyret ble det vedtatt at det kan etableres 100 privatskoleplasser i lokalene hvor den franske skolen holder til på Eiganes nå. Det er synd at det nå tilbys kraftig subsidierte lokaler til en helprivat aktør i et bygg kommunen selv har behov for.

SV og Ap fremmet følgende forslag:

Saken avvises. De aktuelle lokalene benyttes til å dekke Stavangerskolens behov for elever innen autismespekteret, og for å avlaste sentrumsnære skoler som har sprengt kapasitet per dags dato, ref. Rådmannens svar på spørsmål til formannskapet FSK 07.02.2019.

Det fikk kun våre og FNBs stemmer, og resultatet er at et lokale med markedspris på over 8 millioner kroner leies ut for 1,6 mill. kr år én, 2,5 mill. kr år to og 4 mill. kr år tre.

Kristianslyst skole

Mandag formiddag besøkte jeg Kristianslyst skole. Det er en topp moderne skole i flotte lokaler, med god plass til bibliotek, fellesareal og undervisning. Det er kjekt å besøke gode skolebygg.

Denne uken hadde jeg også innlegg i Aftenbladet om hvorfor jeg har valgt å bli boende i Stavanger. Det kan du lese her >>>

Jeg vil også anbefale alle å lese kronikken fra SVs kommunestyrekandidat Olaug Høgetveit, om tillitsreformen vi vil innføre i eldreomsorgen >>>

Søndag om en uke blir det ingen post på grunn av vinterferie og møtefri, derfor tipser jeg nå om at det 6. mars blir debattmøte på Kåkå om hvordan et rødt Stavanger blir. Anbefaler alle interesserte å ta turen! Her finner du mer info >>>

Ha en god uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

 

En kommentar om “Sakki på søndag: Lervig sykehjem, bedre lønn i utebransjen og formannskap

  1. Som vanlig en god, oppsummerende orientering Sakki. Jeg kan fortsatt ikke forstå hvorfor fransktalende barn ikke skal/ må gå på norsk skole, når de aller fleste andre fremmedspråklige må. Selv for franske barn kan det da ikke være en ulempe å lære norsk (selv om det ikke er et «verdensspråk» som fransk).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s