Sakki på søndag: sentrumsplanen, det røde Stavanger og 8. mars

God søndag!

Det har vært en hektisk uke, med både debatt, kvinnedag, skolebesøk, #HeiErna og kursen stakes ut for sentrumsplanen. Les om uka som gikk her!

Sentrumsplanen

Kommunalutvalget er planutvalg, og dermed har vi ansvar for alle store planer, som for eksempel sentrumsplanen. I syv år har arbeidet med sentrumsplanen pågått, og i morgen skal saken endelig behandles av bystyret. Flere registrerte sikkert at det i Kommunalstyret for byutvikling ble fattet en del vedtak som går skarpt i mot en klimavennlig bypolitikk. Mye er heldigvis rettet opp i, og det ser ut til å bli ganske gode vedtak i bystyret.

Jorenholmen skal rives, men ikke før det står et nytt parkeringsanlegg i sentrum klart. Det skal attpåtil utvides med 200 ekstra parkeringsplasser, så det totalt blir 800 parkeringsplasser. SV skulle primært ønske at Jorenholmen ble revet uten at det ble bygget et nytt, stort anlegg, men jeg gleder meg allikevel over at det gamle, midlertidige parkeringsanlegget skal rives.

Pedersgata vil bli enveiskjørt, og vi får gjennomført prøveprosjektet med en ny sykkelgate i andre veibanen. Store deler av Nytorget blir bilfritt, og forhåpetligvis gjøres gatene fra De røde sjøhus og fra Oljemuseet opp til Valgbergtårnet bilfrie (med unntak av HC-parkering/kjøring). SV ønsker i tillegg å verne en lang rekke trehus, men flere av disse tillates dessverre å rives. SV kommer også til å fremme noen forslag, og de vil jeg presentere neste uke.

Det røde Stavanger

Kverulantkatedralen KÅKÅ skaper mer debatt og liv inn mot lokalvalgkampen, og denne uken møttes ordførerkandidatene fra Ap, Kari Nessa Nordtun, Rødt, Mimir Kristjansson, og jeg fra SV. Målet var å få svar på hva som blir annerledes om vår side får flertall og hva som skiller de tre partiene.

I hovedsak er SV, Ap og Rødt enige om de store sakene for Stavanger: vi vil øke grunnbemanningen, motarbeide forskjeller og fattigdom, øke klima- og miljøinnsatsen, bygge ut velferden og selge Stavanger Forum. Så er det noen saker som skiller oss, som at SV ønsker forsøk med 6-timers arbeidsdag, melde kommunen ut av Greater Stavanger, vi er et feministisk parti, vi stemte mot bompakken og er det partiet som oftest løfter internasjonale saker lokalt.

Viktigst av alt er at venstresiden står samlet om at vi vil ha et skifte. Vi bruker ikke tid på å krangle oss i mellom, men viser frem forskjellen på oss og Høyre/Frp. Det er stor tillit mellom partiene og vi vil gjøre det vi kan for å sikre en ny politisk kurs etter 24 år med Høyre-styre.

Hele debatten kan du se her:

8. mars

Kvinnedagen ble for min del markert fra morgen til kveld. Først på ordfører Christine Sagen Helgøs 8. mars-frokost på Ostehuset. Så med talene i Byparken, hvor SVs stortingsrepresentant Kari Elisabeth Kaski talte, og deretter toget som gikk til Storhaug. Der var det konsert på Tou Scene, med arrangementet Skambra damer!

Kaskis holdt en veldig god tale og applausen satt løst. Det var fantastisk å se at rundt 2000 folk møtte opp. Togruta til Storhaug fungerte godt og jeg håper vi har startet en ny tradisjon med Skambra damer.

I anledning 8. mars gikk SV i Stavanger ut med utspillet om at vi ønsker et prøveprosjekt med å fjerne kontantstøtten i enkelte bydeler og kompensere med barnehager. Målet er å sikre særlig flere kvinner ut i arbeidslivet og at unger lærer godt norsk tidlig. Enkelte barnehager melder om at en del unger ikke begynner i barnehagen før de er tre år. Saken kan du lese her >>>

SVs Ingrid Kristine Aspli hadde kronikk om «Gamle kampar, om igjen» i anledning kvinnedagen. Anbefaler dere å lese den >>>

Jeg besøkte denne uken både Johannes læringssenter og Ullandhaug skole. Johannes læringssenter driver norskopplæring for innvandrere og flyktninger, og har språktilbud for andre som av ulike grunner trenger det. Det er barnehagetilbud, skole og voksenopplæring. De gjør en viktig jobb for alle de nye siddisene som kommer til landet og byen vår. På Ullandhaug skole fikk jeg også sett på skolebygget og spist lunsj med lærerne for å høre hva de er opptatt av. Det er veldig interessant å besøke Stavanger-skolen og høre hva som trengs i skolen.

Torsdag kveld var flere kandidater fra ulike partier samlet på Sting for å fortelle hva våre partier vil gjøre for å styrke barnevernet. SVs budskap var at vi ønsker en bemanningsnorm, med flere ansatte og at vi har styrket barnevernet lokalt med 5,8 millioner kroner i vårt alternative budsjett.

Fredag hadde jeg også et leserinnlegg, som et svar til det Høyres Erlend Jordal skrev til meg tidligere i uken, om fattigdom og ulikhet. Innlegget kan du lese her >>>

Ha en god uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s