Solvik-Olsens snubletråder

For ett år siden var han genierklært. Nå sitter bilistene igjen med en regning på 300 milliarder kroner i bompenger og ingen har en plan for å komme seg ut av det. Ikke rart han rømte til Amerika.  

Eirik Faret Sakariassen,

Stavanger SVs ordførerkandidat 

Hver gang du passerer en bomstasjon kan du sende en tanke til Frps Ketil Solvik-Olsen. Det er han som la fram en kosmisk nasjonal transportplan for å øke investeringene i samferdsel i Norge – uten en plan for hvordan regninga skulle tas. 

Det vil si, han hadde en plan for det også. Det var – stikk i strid med alle løfter – bilistene som skulle ta regninga. Bladet Motor har oppsummert alle gamle og framtidige planer, og funnet at det ligger en ubetalt bomregning på over 300 milliarder kroner igjen til norske bilister. For de pengene kunne man restaurere Helge Ingstad 50 ganger. 

På ett tidspunkt ble Ketil Solvik-Olsen nesten genierklært. Jeg skjønner godt han har gått av som nestleder og emigrert til USA. Større ansvarsløshet er det sjelden man ser. 

Før valget var det ikke måte på hva Frp skulle få til: De skulle senke skattene , og fjerne bompengene. Men da de kom i regjering, hadde de bare penger til én av tingene. De valgte skattene. Fordi da de fikk kniven på strupen var det de rike vennene, og ikke folk flest, som fikk nyte godt av Frps overdådige bruk av oljepenger. 

Fordi det har vært en fest. Siden regjeringen tiltrådte har de som kjent økt oljepengebruken med 100 milliarder kroner. Det hadde kostet 13 av dem å fjerne bompengene

De pengene hadde de ikke. Det ble for dyrt. 

Sist uke foreslo Frp i Stortinget å øke bompengeregninga med enda 10 milliarder kroner. Har denne skamløsheten ingen grenser? SV er det eneste partiet i Transportkomiteen som stemmer mot dette hårreisende opplegget. 

Resultatet er at norske bilister sitter igjen med et sett av snubletråder ved hvert nye veistrekk og hver eneste by. De neste 20 årene skal hver bilist betale omlag 20 000 kroner i bompenger hver i året. 

Det er ikke noe problem å invitere på en overdådig veifest, når du sender regninga til gjestene. 

Hjertelig hilsen Ketil Solvik-Olsen, USA. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s