Godt nytt år – med barnetrygd til alle

2020 er i gang, og med det er Stavanger, Finnøy og Rennesøy slått sammen og det nye flertallets budsjett i Stavanger har trådt i kraft. Det vil mange familier merke når sosialhjelpen utbetales i januar. For første gang vil også familier på sosialhjelp få utbetalt hele barnetrygden.

Utallige ganger stemt imot

De siste årene har SV mange ganger tatt opp denne saken. Høyreside-partiene har utallige ganger stemt mot at familier på sosialhjelp skal få barnetrygd. Barnetrygden bør være omvendt behovsprøvd om du spør Høyre, Frp, Venstre og KrF; de som trenger barnetrygden mest bør miste den.

Stavanger-flertallet slo fast i vår politiske plattform at denne urettferdigheten skulle avskaffes, og i vårt alle første budsjett, som vi vedtok i desember, ble pengene endelig lagt inn. Både Frp og Pensjonistpartiet kuttet i barnetrygden til sosialhjelpsmottakere, og mener urettferdigheten bør videreføres.

Vil merkes av mange

Det politiske skiftet vi har fått til, vil merkes av mange. Noen merker det etter hvert, men familier på sosialhjelp vil merke det allerede nå. For en familie med tre barn blir det 1500 kroner mer hver måned, 18.000 mer årlig. Og da har jeg ikke en gang begynt å regne på gratis SFO i første klasse, søskenrabatt mellom barnehage og SFO og gratis skolemat der dette rulles ut fra høsten av.

Stavanger skal i 2020 og årene fremover bli bedre, mer rettferdig og redusere klimagassutslipp. Det er mine politiske nyttårsforsetter for det kommende året. Godt nytt år!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s