FrPs alternative statsbudsjett 2008, post # 3

Bistand
 
Bistand er viktig. Når Norge har en økonomi som den vi faktisk har så er bistand omtrent vår plikt. Norge kan dele ut midler som for oss er lummerusk, men for land som ikke har store oljeressurser å falle tilbake på kan slike midler være avgjørende. I dag gir Norge store summer i bistan til Afrika, Asia, Midtøsten og Latin-Amerika – alle kontinenter og områder som trenger økonomisk støtte.
 
Som et av verdens rikeste land så synes jeg ikke at Norge skal sitte på pengesekken og ruge, uten å gi andre økonomisk hjelp. Det er å føre en ansvarlig internasjonal politikk, og setter et godt eksempel for andre land i verden. I denne sammenheng er også sletting av U-landsgjeld viktig å nevne. Når noen av verdens fattigste land har havnet i en økonomisk krise, ved å ta opp lån så kan rike land som Norge gå foran og slette den gjelden de aktuelle landene har bygget seg opp.
 
Fra FrPs alternative statsbudsjett:
 
150 Bistand til Afrika
78 Regionbevilgning for Afrika 2 743 500 -2 412 725
151 Bistand til Asia
78 Regionbevilgning for Asia 558 600 -546 810
152 Bistand til Midtøsten
78 Regionbevilgning for Midtøsten 245 000 -144 925
153 Bistand til Latin-Amerika
78 Regionbevilgning for Latin-Amerika 261 500 -222 275

FrP har ikke i sitt budsjett gitt grunnene til at de ønsker å kutte i bistand, men jeg synes det er åpenbart hva baktanken er. De vil dele minst mulig med andre, og ha mest mulig for seg selv. Men med en slik økonomisk politikk som FrP fører så ser jeg at de bør spare alle plasser de kan. En slik skattepolitikk vil føre til høyere skatter om 10-20 år, uansett. Og da vil offentlige tjenester ha blitt så svekket i den perioden at mye av velferdsstaten er totalt brutt ned. Det er en skremmende men realistisk tanke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s