Om å slå dem som ligger nede

I en masteroppgave i sosiologi fra Universitetet i Oslo kommer det fram at norske soldater skal ha slått og sparket afghanere. Sju soldater ble grundig intervjuet, og under intervjuene kom det frem at norske soldater skal ha slått og sparket sivile afghanere som plukket opp tomhylser fra en skytebane.
 
Dette er bare nok et bilde på hvordan vi slår et folk som ligger nede. Hendelsen jeg beskrev er faktisk en sann historie, fortalt av Tom Christian Blix, som tjenestegjør som offiser i Afghanistan.
 
Norge har nå drevet krigføring i Afghanistan i nesten 6 år. Og vi kommer ingen vei, gjør ingen nytte for oss eller bidrar til å bygge demokratiet.
 
«En USA-ledet tilværelse i Afghanistan virker mot sin hensikt. Vi ser at opiumseksporten øker med Nato til stede, er det derfor vi er der? USA skulle ta bin Laden, det har de ennå ikke klart,» sier Hallgeir Langeland.
 
Hallgeir har helt rett! Vi jobber mot vår egen hensikt. Kampen mot terror er fåfengt, når det eneste vi gjør er å ødelegge mer.
 
Her hjemme i Stavanger bygger i terror-gjerder. Til hvilken pris? Hva er poenget? Det eneste disse terror-gjerdene gjør er å bygge en falsk forsikring for siddisene. Et slikt gjerde er kun nok en avgiftspost. Om noen vil gjøre et terrorangrep på Stavanger så vil ikke gjerder langs kaien hjelpe.
 
Det Norge nå gjør i Afghanistan er å skape flere fanatikere. Vi gjør det samme som alltid har skjedd gjennom historien. Nå må det bli slutt på naivismen. Hvem var det som direkte finansierte Osama bin Laden. Jo, det var Amerika. Da var det kampen mot Sovjetunionen. Og nå har bin Laden og Taliban snudd seg mot sin tidligere venn, og stilt rakettene mot USA.
 
Hva bør Norge gjøre? Er den beste manøveren å stille seg bak Nato? Kommer vi til å nyte godt av de alliansene vi har bygget? Nei, det tror jeg ikke. For Norge blir neppe et terroristmål. Når vi var i Irak visste lokalbefolkningen at soldatene med kors i flagget bygget opp landet. Deler av hæren vi sendte ned var ingeniører som bygget broer og infrastruktur.
 
Nato har nye regler som sier at de kan angripe de land som truer oljeressursene til Natolandene. Hva sier det om Nato? Jo: det er blitt en allianse som er der for å bevare de kapitalistiske interessene til sine medlemsland.
Norge slår en nasjon som ligger nede. Vi må bygge Afghanistan opp, ikke slå det ned.  
 
Husk at noen tjener på at det er krig, deriblant Norge, som er stor eksportør av våpen. Vi blir rike av krig. Hva er mest verdt? Menne$ker eller penger?
$$$$$

3 kommentarer om “Om å slå dem som ligger nede

  1. Vel… Vi har kriget i snart 6 år, men det er i år 170 år siden vi begynte å spre vestlige ideer om demokrati ved hjelp av våpen.

    BAre trist at folk som deg Kyle ikke klarer å se lengre tilbake enn til Talibans skrekkvelde. (Som i sin tid ble støttet indirekte av USA gjennom Pakistan og Saudi Arabia.)

  2. Hei
    Takk for engasjementet!
    Stå på for det du tror på.

    Hilsen fra et Afghanistan i 10 kuldegrader.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s