Å pisse i buksa for å holde varmen

Blir klimakrisen brukt som et dekke for å bygge ut mer kollektivt og og mindre veibygging?

Jeg mener nei. Men det finnes dem som er uenig med meg, blant dem: Pål Morten Borgli.

Pål Morten Borgli er FrPs fremste politiker i Sandnes og han har også en plass på fylkestinget. I dag går han ut mot rushtidsavgift, og mener at utbygging av E39 er en langt bedre måte å bruke samferdselspenger.

«Jeg er så lei av miljøvernere og rødgrønne politikere som lager hysteri om at jordkloden blir ødelagt fordi folk kjører bil i Norge. De bruker klimatrusselen i et forsøk på å skremme folk over fra bil og vei til nye kollektivløsninger det ikke er grunnlag for. Her er rett og slett ikke nok folk til en bybane på Nord-Jæren i 2010. Det vil bli fullstendig ulønnsomt,» uttalte Pål Morten Borgli til Stavanger Aftenblad.

Han mener det mest miljøvennlige er å bygge ut E39;

«Sintef har lagt fram flere rapporter som viser dette: Får vi skikkelige veier betyr det kortere avstander og kortere reisetid, samt kortere tid i bilkø. Det gir mindre utslipp. Bilbransjen utvikler stadig ny teknologi som gjør at bilene forurenser mindre og mindre. Det er ved en skikkelig utbygging av stamveier og øvrige riksveier vi virkelig vil få ned klimautslippene.»

Hva er det denne mannen tenker med? Jeg tror han har fått rusk i forgasseren. Jeg blir småredd med tanken på at slike mennesker har reel makt. Hvordan kan han tro seg selv? Hvordan kan han tro at det mest miljøvennlige er å bygge ut veier; slik at folk fortsetter å kjøre bil – fremfor å sørge for et tilstrekkelig kollektivt system, som ivaretar den standard som forventes. Det er et lett regnestykke: du plasserer mange mennesker i et stort kjøretøy, fremfor en og en i mange biler. Og ikke minst: det løser opp de store kø-problemene, som til stadighet hoper seg opp.

Men heldigvis finnes det politikere som Hallgeir Langaland (SV).

«Transporten på Nord-Jæren står for 60-70 prosent av CO2-forurensingen. Hvis vi ikke skal gripe fatt i det, hva skal vi da gripe fatt i? Vi må skille mellom by og land. Distriktene trenger gode og sikre veier. Men i byområdene må vi sørge for et skikkelig kollektivtilbud. Det har til og med Frp i Oslo forstått. Der går Frp inn for å bruke bompenger til drift av buss og tog,» svarte Hallgeir til Borglis forslag.

Og som Hallgeir så poetisk sier her: rushtidsavgift er løsningen på mange problemer. Vi få ned antall biler på veien, og flere inn i buss, tog og bybane, som resulterer i:

– Mindre utslipp

– Mindre virvelstøv (går ut over astmatikere og allergikere)

– Mindre dødsfall

– Bedre kollektivt system

– Mer midler til det kollektive, som igjen resulterer i ENDA bedre kollektivt system.

– Og veiene blir mindre slitt

Vi trenger bybanen sårt. Studentene ved UiS, reisende på Sola og beboerne i byen. Vi trenger et reelt alternativ til bilen. Og mer vei er ikke lik mindre utslipp. Det er et håpløst regnestykke.

«Unnlater vi å bygge bybane på Nord-Jæren vrir vi oss unna klimautfordringene. Pluss at vi kan ikke veibygge oss ut av trafikkorken på Nord-Jæren. Det er bare å spørre hvilken som helst by som har prøvd på det. Det er som å pisse i buksa: Det hjelper en liten stund, så oppstår nye bilkøer. Vi må ha gode kollektivløsninger,» sier Hallgeir Langeland.

Til helgen skal Rogaland FrP holde sitt fylkesårsmøte. Det er der Pål Morten Borgli skal fremme sin resolusjon om E39 vs. Bybanen. Jeg håper (men tror ikke) at FrPs fylkesårsmøte kan ta til vett, og stemme mot E39 og for Bybanen. Men med et realistisk syn på saken, så vet jeg hva som skjer. En av de inviterte til å holde innledning på fylkesårsmøte var Hallgeir Langeland. Men det ønsket han ikke:

«Å ta en vantro inn i menigheten ville bare ha styrket menigheten. Og så ville de bare ha kastet den vantro på dør. Det ville ha vært misbruk av min tid.»

2 kommentarer om “Å pisse i buksa for å holde varmen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s