KrF #2: Familiepolitikk

KrF ønsker å fremstå som et parti som er veldig familievennlig. Men er de nå egentlig det? Ja, så lenge alle lever et KrFs målestokk: Mann og kone, barn, som skal være hjemme, mens familien mottar kontantstøtte. Det er ulovlig med abort, og homofili er en sykdom.

Kontantstøtten

En av KrFs hjertesaker er kontantstøtten. Grunnen til det er enkel: de vil at mor og barn skal være hjemme, mens far er på jobb. De ønsker at man totalt skal motta 4500 kroner i måneden.

 «Kontantstøtten er et virkemiddel for et familievennlig samfunn.» – KrFs politiske program.

Kontantstøtten er faktisk svært lite familievennlig. Det er en hindring for likestilling i hjemmet og sørger i praksis for at mor blir hjemme og passer hus og barn, mens far er jobber og tjener penger. Og et alternativ til kontantstøtte er barnehageplass til alle. Det er viktig blant annet for at innvandrere skal integreres bedre – og det er mange rapporter som viser at dersom barn går i barnhage så blir det vanskelig å begå kjønnslemlestelse og omskjæring. Er dette et «familievennlig samfunn»?

Homofili

KrFs politikk er bygget på nestekjærlighetstanken, som sier at alle mennesker er like mye verdt. Sier de. Men de finnes selvsagt unntak, som fortjener å bli behandlet annerledes enn andre. Og dette er mennesker som er syke. De lider av homofili. Pass deg! Det smitter!

KrF vil ikke at homofile skal få lov til å adoptere. De skal ei heller kunne gifte seg, slik alle andre har lov til. KrF «har ikke noe imot homofile», men de må bare ikke drive med homofile ting. Er ikke særlig begeistret over kvinnelige/homofile prester.

«Barn som adopteres skal ha rett til en MOR og en FAR.» –  KrFs politiske program.

«Vi har mye å lære av Bush. Valget i USA handlet om kristne verdier. Det gjelder kampen mot abort, porno, for bønn i skolen og mot homofile ekteskap. Dette er hjertesaker for KrF.» – Sentralstyremedlem Anita Apelthun Sæle, NRK 2004

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s