KrF #1: Abort

Det var ikke så utrolig må å skrive om Venstre. Men det blir desto mer å skrive om Kristelig Folkeparti.

Og det første som gjør at jeg blir provosert av KrF er deres syn på abort.

Kristelig Folkeparti er mot selvbestemt abort, og de mener at dette handler om Guds skaperverk og retten til liv – uansett hva! På deres nettsider har KrFs ungdomsparti, KrFU uttalt:

«For KrFU handler likestilling om retten til å å slippe å bli uønsket gravid og retten til å bli møtt med omsorg fremfor å bli overlatt til seg selv i en vanskelig situasjon.»

I KrFs politiske program står det: «Retten til sevbestemt abort oppheves.»

Men KrF har et alternativ til abort: adopsjon!

Det er skandløst at de mener det på alvor. Dersom man blir gravid ved voldtekt så mener kristen-moralistene at man skal bære frem barnet, så føde det og etter det; gi det bort. Det er på veldig mange måter en smertefull prosess, men dette er noe KrF ikke tar hensyn til. Men det skal, uavhengig av foranledningen til graviditeten være et alternativ til å bli mor før man selv vil…

5 kommentarer om “KrF #1: Abort

 1. Jeg vil vel så mye spørre etter gjennomførbarheten av et slikt prosjekt: hvis vi antar at de 30 000 årlige abortene skulle blitt til fødsler, da er det ikke nubbe sjangs for at det finnes nok adopsjonsforeldre her i landet…

 2. Nå må det påpekes at praktiske argumenter om gjennomførbarhet vanskelig kan avgjøre om handlingen er gal eller ei.

  Dersom et foster er en person er å drepe det galt uansett. På samme måte som det å drepe i krig ikke er mindre galt enn å drepe en enkeltperson: det finnes bare praktiske argumenter som tilsier at drapet faktisk er nødvendig for å oppnå noe viktigere (stanse nazismen/stalinismen etc).

  Av den grunn er argumenter om praktisk gjennomførbarhet egentlig bortkastet tid i en diskusjon med en abortmotstander. Han mener jo at abort er galt pga at han anser fosteret som en person. Å diskutere noe annet enn det er i mine øyne bortkastet.

  Just my 2 cents… :)

 3. Den smertefulle prosessen du snakker om, er kanskje mindre smertefull enn det en abort kan være.. Det kan være ekstremt vanskelig å tenke tilbake på hvor gammel barnet ditt kunne ha vært… vanskelig å se legen legge fosteret ditt ut på et lite rom for å dø… vanskligere enn å føde ett barn for så å gi det bort til noen som ønsker akkurat dette barnet.

  Dessuten skjer de fleste aborter fordi man ikke ønsker å få barn. De fleste aborter har ikke noe med voldtekt å gjøre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s