Hvilke nye skjenkeregler?

Eli Karine Vik, lokallagsleder i Sandnes, Gjesdal, Time og Klepp KrFU skrev 3. mars et leserinnlegg som jeg tolker til at hun påstår at de nye skjenkereglene i Stavanger er vedtatt. Men dette stemmer ikke. Disse vedtas i slutten av april, så vidt jeg vet.
 
”Det er naivt og virkelighetsfjernt å tro at alle ungdommer er engleunger som aldri vil finne på å bruke falsk identitet.” Jeg er for så vidt enig i denne påstanden, men jeg synes ikke det er et argument som holder vann. Derimot er det viktig at det jevnlig gjøres kontroller, slik at de skjenkesteder som ikke greier å håndheve norske lover mister sin skjenkebevilling og at eventuelle ”snikere” under 18 fratas falsk legitimasjon.
 
Det finnes mange måter å begrense sentrumsvolden på. Dette skjer ikke automatisk ved å være mer restriktiv i sine skjenkeregler. Mer synlig politi er noe som jeg tror vil føre til mindre vold i Stavangers gater, nattestid.
 
Jeg, personlig, er enig i at det vil være lurt å kjøre en mer restriktiv skjenking den kommende perioden. Som KrFU-lederen i sitt innlegg påpeker har tallene på registrerte saker økt med 73 % siden 2003. Dette er en problemstilling Stavangers politikere bør ta inn over seg i den prosessen som er frem mot dagen de nye skjenkereglene vedtas i Stavanger bystyre.

2 kommentarer om “Hvilke nye skjenkeregler?

  1. En av de tingene som kommer til å skje ved å begrense 18 åringene en kontrollert plass for å få skjenket drikken sin på er flere hjemmefester med mindre oppsyn. Ved byen så kunne ihvertfall vaktene og bartenderene passe på de.
    18åringer blir ikke respektert i arbeidslivet på lik linje med andre. Dette ofte pga. lav livserfaring og generell lav kompetanse innen fag feltet men det betyr ikke at de skal bli diskriminert når det kommer til alkoholreglementet. Vi burde egentlig sendt de voksne hjem tidligere siden deres alkoholforbruk er desto mer destruktivt for barna rundt de(spør meg en dag om eg faktisk meinte akkurat det).

    Ikke alltid vi er enige Eirik men mer politi vil ha en bred effekt. Mer penger og mindre mas til politiet så går det sikkert.

    Din kjære høyremann.

  2. Angående restriktivitet og hvorvidt det påvirker vold – det er helt klart en sammenheng i lange åpningstider og vold i sentrum. Antallet skjenkesteder og mengden vold henger godt sammen. Det er kanskje noe i at man kanskje kunne løst en del av dette med mer synlig politi, men når problemet kunne vært så mye mindre med en noe strengere skjenkepolitikk ser jeg helt ærlig ikke hvordan vi skulle forsvart at politiet skal måtte bruke sine ressurser der.

    Skjenkekontrollen trenger også å bli bedre. Den vi har i dag får jo ikke gjort noe som helst. Og da blir det til at småunger kommer inn på utestedene med falsk leg, eller uten leg i det heletatt, og at fjortisene får kjøpt hva enn de vil ha både der og i butikker. Dette må gjøres noe med – ingen er vel egentlig tjent med å ha mindreårige løpende rundt på de tider.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s