Siv lar seg skremme

I dagens VG kunne man lese om «FrP-Siv og Vær-Siri i klimakrig». Egentlig en rimelig dårlig sak. Men det bringer på ny debatten på bane i det offentlige rom; hva er grunnen til at FrP nekter å godta klimakrisen som et faktum?

I helgen avholdt Fremskrittspartiet sin første klimakonferanse. Men i god FrP-ånd så skal man ikke høre på fagfolk – men på en svenske som påstår at klimaproblemene ikke er menneskeskapte. Mannen heter Fred Goldberg og har doktorgrad i sveiseteknologi. Han var den eneste som holdt et vitenskapelig foredrag på seminaret. Han mener at han har funnet den egentlige sannheten: kloden er ikke rammet av menneskeskapte klimaendriner… «Tvert imot: vi er på vei mot en ny istid,» mener Goldberg.

«Vi skal i de kommende årene være med i denne debatten som en motvekt til de som kun formidler dommedagsprofetier. Samtidig vil vi støtte opp om fornuftige tiltak som på sikt kan bedre miljø, klima og energisituasjonen i Norge og i verden generelt.»

Dette er å lese på FrPs hjemmesider. Har noen sett noen til noen miljøtiltak som FrP har støttet? Da vil jeg gjerne vite om dem… og Kyle… bygging av vei er ikke et miljøtiltak.

Men tilbake til det jeg inneldet med. Saken om «FrP-Siv og Vær-Siri» dreide seg hovedsaklig om at Siv Jensen mener Siri Kalvig er en «klimaskremmer». Jensen påstår at Kalvig prøver å skremme folk med det dårlige været hun melder dag til dag. «De bruker daglig værmeldinger til å skremme folk til å tro at dommedag er nær. De bruker skremsler, fordi de mangler argumenter,» sa Siv Jensen.

I midten av mars gikk FrP ut og sa at de ville gjøre det de kunne for å stoppe norske skoler i å vise «En ubehagelig sannhet» – Al Gores miljøfilm.

«Fremskrittspartiet er mer redd for at noen skal bli skremt, enn de er redd for miljøet,»sa miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV).

«Dette er politisk skremselspropaganda. Filmen er ensporet og full av feil,» sier Frps Jon Helgheim til Drammens Tidende. Han sitter i bystyrekomiteen for Oppvekst og utdanning og vil ikke at Al Gores film skal vise på ungdomsskoler i Drammen.

Solheim repliserer FrP med et slående argument: «Det er underlig at de vil drive sensur av miljøinformasjon, og at de er mer bekymret for at noen skal bli skremt enn de er for miljøet.»

Men hva er det som er den overordnede grunnen til at FrP gjør som de gjør? La oss titte litt på partiprogrammet:

«Klimaendringer er en naturlig del av jordens utvikling og har pågått til alle tider. Dagens debatt om klimaendringer dreier seg først og fremst om hvorvidt menneskelig aktivitet bidrar til å fremskynde eller forandre klimaendringenes naturlige gang. Dette spørsmålet er svært omdiskutert, til tross for det generelle inntrykket i Norge om at FNs klimapanel har funnet svaret.»

«Fremskrittspartiet mener det fortsatt er for tidlig å konkludere rundt årsakssammenhenger vedrørende en eventuell global oppvarming, og at miljøtiltak må settes inn der de gir best resultat. Man bør derfor unngå å sløse knappe ressurser på å sette i verk en rekke symbolske tiltak mot CO 2 -utslipp uten at det vil ha noen påviselig effekt.

Fremskrittspartiet vil derfor prioritere midler til forskning og utvikling, og vil avvente implementeringen av tiltak til man har kostnadseffektive løsninger som faktisk har en reell effekt.»

Det som altså er essensen: de vil vente. Men på hva? Knut Nærum skaper et morsomt bilde av verden i sin siste bok «Monster».

«Året er 2013. Siv Jensen er statsminister, og den arktiske isen er snart borte. Isbjørnen vandrer sørover, og en utagerende hotellkonge oppretter enorme reservater for å la den leve på det norske fastlandet. Med katastrofale følger.»

Dette er boken, kort fortalt. Denne skrekkromanen, som Nærum selv sier, bringer oss helt til Svalbard. Han legger ut på en ferd for å bevise at det fortsatt fins isbjørner og at de kommer for å drepe menneskene. Men Jensen-regjeringen gjør det de kan for å skjule dette. Men jeg er enig med Nærum; enhver roman med Siv Jensen som statsminister er en skrekkroman.

Hva skal til for at Siv skal tro på klimaproblemene? Kanskje de trenger nettopp å bli skremt til å tro på det? Eller har Jensen et motiv for å skjule sin frykt for og sin tro på klimaproblemene? Tiden vil vise…

Og mens isen smelter kan vi sette oss i sofaen og titte på «En ubehagelig sannhet», mens isbjørnene raider gatene utenfor husene våre…

 
 

6 kommentarer om “Siv lar seg skremme

  1. Rart at FrP skriv at dei vil «prioritere forskning» når dei ikkje vil høyre på alle dei forskarane som allereie har jobba med saken nokre tiår?

  2. Utolig bra Sakky. Like det eg leser.
    Nå e det på tide at Coleman tar seg av Siv Jensen og tøyse-partiet hennes – en gang for alle.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s