1. mai 2008

Åh, for en dag! Det har rett og slett vært en strålende dag. Morgenen begynte tidlig: 0700 sto jeg opp, sliten men kampklar! Etter en rask kopp te og tannpuss gikk jeg til busstoppet. Bussene begynte selvsagt ikke å gå før ti denne morgenen, så da ble det til at pappa måtte kjøre meg.

Jeg skulle til Midjord Bydelshus på Storhaug. Der tilberedte jeg og et par SVere frokost til omtrent 60 gjester. Så spiste vi frokost; jeg, Hedgard Hugaas, Vegard Thise, Caroline Ordaz og politisk rådgiver Audun Herning. Så kom den nervepirrende delen: min 1. mai-tale.

Den handlet om valget i 2009. Kort oppsummert: vi må tro på politikken vår, vi må kjempe videre og gi Stoltenberg III en sjanse. Argumentasjonen: Stoltenberg I vs. Stoltenberg II. Jeg synes talen gikk ganske greit.

Så dro den lystige frokostgjengen til sentrum, mer spesifikt Folkets Hus, for å innta mer frokost. Der var det god stemning og gode mennesker.

Etter altfor lang tid kom dagens høydepunkt: toget! Jeg ble kastet litt frem og tilbake mellom hvor jeg skulle gå, men endte opp under «Støtt Palestina – Riv murene». Det passet meg ypperlig. Toget endte i byparken, hvor Jens Stoltenberg, Lasse Endresen og Labiba Abu Nima holdt appeller. Alle tre var veldig flinke og inspirerende.

Det som var spesielt i år var at Domkirken hadde bestemt seg for å spille «Internasjonalen» med klokkespillet. Kunne godt vært stemt… ikke nydelig, men et godt forsøk.

Sulten og sliten inntok jeg, Caroline, Torstein, Daniel og Vinecke Moon House, for litt mat. Det var høyst nødvendig. Etterpå var jeg så utslitt at jeg gikk hjem for å få to timers søvn.

Etter to timer var det på-an igjen! Ned til Consensus, hvor flotte mennesker var samlet for å feire kvelden videre. Til å begynne med var jeg der i to timer, så gikk Caroline og jeg opp på Sting og så åpningen av Maijazz08. Stor suksess!

Gratulerer med dagen – og for alle som feiret den med meg: takk for at dere gjorde det til en strålende festdag!

I helgen er jeg i Oslo, på SVs framtidskonferanse – Verden til venstre. Nok en helg betyr det: ingen nye blogginnlegg. Men når jeg er tilbake for fullt forventer jeg å ha passert 10.000 besøk!

God helg, kamerater!

3 kommentarer om “1. mai 2008

 1. Hei hei, du har passert 10.000 besøkende.
  Det er litt under et halvt døgn til også jeg drar til framtidskonferansen (fly til Oslo 8.00 i morgen).
  Videre vil jeg gjerne dobbeltposte hvorfor det var bra at Jens talte, og at Lasse «suplerte» (^^,) (har allerede postet den hos Hekkan duoen Marius og Øystein).

  ***

  Ja vi trenger Jens og nei det er ikke fordi han er sosialdemokrat =).
  Han snakket i dag veldig tydelig om hvorfor og hva han er imot på høyre og frp sin side (den borgerlige siden). Dette trengs for at sosialistene og sosialdemokratene skal få et nytt flertall som jobber Norge vekk fra det skumle Høyre/Frp -alternativet som blir pressentert og kamuflert på borgerlig side. Det er bra at han opplyser om hvordan høyere utdanning som oftest går i miljøarv og lett kan avhenge av fars lommebok (hvis Frp/Høyre får styre som de vil)

  Men når alt kommer til alt er det jo også viktig at vi i Su/Sv og Ru/R også opplyser om hvordan vi skiller oss fra sosialdemokratene på våre viktigste områder. Det gjør vi med de parolene vi går under =):

  * Nei til imperalistiske organisasjoner (Nato, Eu, etc… ;) og det som følger med det (motstand av “krigen i Irak” (som FN aldri godkjente))

  * Vår ekstra store solidaritet til staten Palestina som mange andre steder i verden blir totalt sensurert og oversett (Spesielt av Støre i Norge som indirekte sier at han godtar Israel sin ekspansjon og den evige pinelse de Israelske “nybyggerene” utøver mot det innmurede landet).

  * Solidariteten vi skal vise til andre urettferdigheter…

  *(denne stjernen ble nesten helt droppet i dag) Og miljøprofilen vi har som skal forandre verden til et sted hvor vi slipper å se en økning i antall klimaflyktninger (vi må raskt opprette lyntog forbindelse, opprette lettere tilgjengelighet på co2-markede og mangedoble eksporten, forskningen og bevilgningen av/til fornybar energi)

  Jeg må også si at Lasse hadde mange gode ord og gjorde en rørende god tale =)
  også kjekt å se at kjendiser som Lars Ueland Norås er å se i toget xD (litt satt på spissen =)

 2. Feiringentil 1mai ble jo ganske vellykket, bare 1 spydde… God gang med raddiser som skal feste. Måtte en høyre man til for å passe på de søte små røde. Men det var en god dkveld utenom.

 3. Hehe, det er bra vi passer på hverandre uansett politisk bakgrunn. Vi vet jo alle at de lilla fester som faen natt til 1. også fester arbeiderbevegelsen; sosialistene og sosialdemokratene 1. mai kveld hvis det er fri dagen derpå ^^, . Sterkt av Frp å samle en håndfull 1. mai og late som de hadde noe å gjør der ^^, Virkelig artig =)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s