Palestinakveld 24. mai 2008

Hei igjen! Som sikkert en del har skjønt skal det bli en liten pause i føljetongen om «Et rød-grønt Norge». Men fortvil ikke! Jeg kommer tilbake til det om ikke så altfor lenge.

Før jeg begynner å skrive vil jeg bare komme med en offentlig gratulasjon til Jørn Kyle Finnesand, som fra august skal jobbe på stortinget. Desverre for feil parti, men allikvel: gratulerer, Kyle!

Det jeg skal skrive om er Palestinakvelden jeg nettopp kom hjem fra. Det var et arrangement av Den Palestinske Foreningen i Rogaland. Og stedet for happeningen var på Internasjonalt Hus.

Det ble servert god, palestinsk mat. Det var (såvidt jeg kommer på) mitt første møte med palestinsk mat, og jeg er fornøyd. Stemningen rundt bordet var god og jeg møtte mange nye, interessante mennesker. Det var også et par andre fra både SU og SV tilstede, og for alle de som ikke kom: dere kan angre!

Anledningen til at denne middagen ble holdt er jo for å markere at det er 60 år siden Israel okkuperte palestinsk jord for første gang. Så selv om det var en fest for å feire håp (om en fredelig løsning) så var det også en til tider trist markering, hvor vi ble minnet på hvordan det faktisk står til i Palestina. På tross av at det er en alvorlig situasjon så må man ikke miste håpet.

Innimellom ble det vist flotte filmer fra Palestina; Palestina før 1948 og Palestina etter 1948, for eksempel. Det var appellanter: både Kian fra AP, Kjell Jamne fra SV og en rekke andre sentrale personer i Palestina-saken.

Dette var en flott kveld! Jeg er absolutt fornøyd – og ikke minst inspirert. Inspirert til videre engasjement for Palestina! Leve Palestina!

3 kommentarer om “Palestinakveld 24. mai 2008

  1. og ja det var kjempekos, samtidig som det var ramme alvor…

    Hyggelig å høre at Kyle skal til Stortinget. Fyren er jo ikke helt blåst selvom han jobber for Frp. Blir sikkert en flink parlamentariker =)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s