Høyresidens heksejakt

Den siste tiden har mediekjøret rundt Åslaug Haga vært enormt. Grunnen er at det er blitt gjort tabber rundt hennes eiendommer og et stabbur. At folkevalgte ikke skal bryte loven er vi alle enige om, men å utsette noen for et slikt mediehelvete er rett og slett ondt.

Jeg hadde i april æren av å møte og snakke med daværende olje- og energiminster Åslaug Haga – som for øvrig også ledet Senterpartiet – under åpningen av Geoparken. Hun var kvinnen som ledet Senterpartiet inn i et rød-grønt samarbeid, og hun skal ha mye av æren for den regjeringen som i dag sitter.

Men jeg stiller meg et spørsmål ved denne prosessen. Hvorfor er det alltid kvinnene som får gjennomgå hardest? Jeg husker tilbake til den gangen FrPs gruppeleder, Jostein Zazzera, ble beskyldt for å ha betalt en Jostein Solvang 70 000 kroner svart for å bygge på hytta. Men den saken døde ganske raskt. Er ikke det like galt som hva Haga har gjort?

Det er ikke ment for å sammenligne sakene, ettersom Haga er minister og Zazzera var lokalpolitiker. Men jeg tror de som vil forstå skjønner hva det er jeg mener. For dette er jo langt fra første gangen en kvinnelig politiker har blitt kjeppjaget av mediene – og høyresiden.

Også eks-statsråd Manuela Ramin-Osmundsen ble jaget ut av departementskontorene, særlig på grunn av alt presset fra høyresiden. Hvordan hadde de håndtert det om det gjaldt en mann? Å få svaret på det er tilnærmet umulig, men jeg tror nok ikke de hadde gjort hva de gjorde – både i Haga-saken og Ramin-Osmundsen-saken.

La meg bare tydeliggjøre at jeg ikke sier at de to ikke har gjort noe galt. For det har de. Men det finnes andre måter å håndtere slikt på. Man trenger ikke sørge for at mennesker blir brutt ned.

Hva om det var en mann som gjorde hva Haga gjorde? Hvor lenge hadde de da brølt om det? Hvor lenge hadde media skrevet om det? På samme tid som vi vedtok en revolusjonerende ekteskapslov, ble avisene fylt opp med Åslaug Haga og stabbur.

Det er en mann som har gjort seg spesielt bemerket, som en kynisk og usympatisk person. Det er ingen ringere enn Høyres Per-Kristian Foss. Da Åslaug Haga ble sykemeldt mente han at hun skulle bruke tiden til å redegjøre for skatteinnbetalingene hun har gjort. At statsråden var i en vanskelig situasjon – både psykiks og i forhold til sitt parti og sin regjering – det brydde Foss seg ikke om.

Høyresiden driver en daglig kamp mot regjeringen. De skyr ingen midler for å bryte mennesker ned – og særlig kvinner. At det har blitt avsatt et flertall av kvinnelige statsråder, er det en tilfeldighet? Jeg tviler. Høyresiden driver en heksejakt. Hvem blir neste kvinne de kaster seg over?

8 kommentarer om “Høyresidens heksejakt

 1. Jeg tror hovedproblemet i Maneula-saken og Haga-saken ikke er kjønn, men det faktum at det stadig kom fram nye ting som de hadde holdt skjult.
  Hadde Manuela Ramin-Osmundsen fortalt sannheten at hun hadde en venninne i søkerbunken og Åslaug Haga at hun hadde leid ut stabburet siden -98 så tror jeg at begge hadde sittet i dag.

 2. Nei vettu hva Eirik… Nå ser du spøkelser ved høylys dag for å sitere min gamle morfar….

  Det at kvinnelige statsråder får oppleve det samme presset som en mannlig statsråd ville fått, er det beste som kunne skjedd.
  Skulle man vært «snillere» fordi hun var kvinne?

  Problemet her var som nevnt at forklaringen endret seg etterhvert som det kom fakta på bordet.
  Samme med Manuela.

  I tillegg så er det noe med sakens natur. En FrPpolitiker som har bygget brygge før sakspapirene er i orden er like galt som enhver annen, men man vet iallefall at FrP vil gjøre papirmølla mindre.
  SP er et av de virkelig STORE papirmøllepartiene, og da må man forvente at partilederen iallefall har sitt på det tørre. Hele resten av befolkningen må gjennom jekelskapet, og da nytter det ikke å ta snarveier og forvente å slippe unna med det bare fordi man er kvinnelig statsråd.

  Og appropo:
  «Høyresidens heksejakt?»

  Opposisjonen driver med kritikk, det er det den gjør.
  Bondevik tok også ut sykemelding da det ble for tungt for ham. Han kom tilbake, og han fikk kritikk av både FrP og venstresiden

 3. Nei, jeg tror kjønn er relativt uinteressant i denne sammenhengen. Det finnes da lignende saker av denne typen fra hele verden hvor menn har valgt å trekke seg eller begå selvmord

 4. Nå var det da faktisk media og ikke Høyresiden som undersøkte Haga, noe som er deres fulle rett og plikt som et ledd i informasjonen til det Norske folk.

  Ingen kan komme til meg å si at Haga ikke visste at det hun gjorde var galt. En minister eller på den tiden ihvertfall en stortingspolitiker VET at det er feil og ulovlig å ikke skatte for leie inntektene.

  Hvis du vil virkelig se hvordan menn har blitt undertrykt i et av de værst organisasjonene jeg vet om så les her. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Blekinge_Street_Gang
  Feminisme i en ekstrem form jeg vet.

  Det at vi angriper den rød-grønne regjeringen er da en selvfølge. Dere står ikke for vår politikk og er pliktig i å si ifra når dere gjør noe som vi ikke finner akseptabelt. Det er jobben vår og dagen vi ikke gjør det blir pga. et regulativ innført av SV.

 5. Det mest fasinereste er at hvis dette hadde vært mannlige statsråder så hadde ikke SU satt fokus på det idet hele tatt. Hvorfor det skal være «synd» på damene og at mennene fortjener det kommer jeg aldri til å forstå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s