Landsmøte overstått

Da var Sosialistisk Ungdoms 22. ordinære landsmøte over. Nytt sentralstyre er valgt, prinsipprogrammet revidert og utdanningspolitisk manifest oppdatert. 4 dager med debatter og votering er over. Og på sett og vis er det godt – det tar på i lengden.

Verken mitt syn på frigjøringskamp eller karakterer fikk gjennomslag. Men jeg fikk en stor seier. Det gjaldt hvorvidt landsmøte ville ha dinousaur-kjeks i landsmøtekiosken. Og det høstet massivt flertall!

På samme tid som SU vedtok bra politikk, brukte Unge Høyre helgen til å vedta politikk som på ingen måte er bra for studentene, elevene eller lærerne.

En av tingene var at de mener høyskoler og universitet skal ha mulighet til å ta inn skolepenger. Akkurat som om studentene ikke har det vanskelig nok fra før! Det å være student i dag er ikke en økonomisk lønnsomt. Nå skal Unge Høyre gjøre det langt verre.

Og det slutter ikke der. Deres karakter-politikk har alltid vært ekstrem. Men nå er den på sitt høydepunkt. Unge Høyre ønsker karakterer fra 1. klasse. For den observante leser så skjønner den at det er 1. klasse på grunnskolen dette gjelder.

Det siste er at de ønsker å avskaffe lærerutdanninga. De mener heller at man skal ta bachelorgrader eller mastergrader, fremfor at lærerne får grunnfag og spesialiserer seg innen et felt.

Jeg vil takke Kirsti Bergstø for den perioden hun har vært leder for SU. Etter mitt syn har hun gjort en fremragende jobb, som leder for et ungdomsparti som har hatt et moderparti i regjering.

Og til Mali Sterio Tronsmoen: Lykke til!

Men før jeg avslutter denne bloggposten: jeg vil bare at dere skal se videoen med nytt sentralstyremedlem i Unge Høyre, Tina Bru fra Rogaland, som snakker om Israel og Palestina.

3 kommentarer om “Landsmøte overstått

 1. Ja tenke seg at jeg kom til å kommentere dette…

  Først, ja vi ønsker skolepenger, men for at studentene ikke skal lide så skal vi gjøre stipend og låne ordningen sterkere enn den er idag sånn at de ikke «lider». Vi føler at hvis folk må betale litt for seg så kommer de til å vlege smartere og etter evne. Høyere utdanning er ingen rett.

  Vi ønsker å revisere den lærerutdanningen vi har idag nettopp fordi at vi har for mange lærerer som kan litt om alt og ikke nok om ett fag. Spisskompetanse har alltid vært bedre innen fagene sånn at ALLE elevene, tilogmed de som er smartere kan få en utfordring i sine respektive fagområder.

  Karakterer ifra førsteklasse er med på å få fokus på alt ifra lese og skrivevanskene som er en faktisk realitet i dagens utdanningssystem og derfor må det tas et sterkere grep for å sikre de svakes rettigheter.
  Ved å finne problemet så er det lettere å få fokus på det.
  Idag er det og forsåvidt et karakter system i den Norske barneskolen, du får stjerner i boken eller på tavlen etter enten hvor snill du har vært eller hvor mye du faktisk har gjort. Dette er og en form som bør bli oppmuntret. Mennesker gyver seg løs for å få skryt og tilbakemeldinger og lever nettopp for å få den gleden av å bli fortalt at deres arbeid var fantastisk. Men deere mener jo at folk ikke skal være stolte av sitt arbeid, de skal kun gjøre det for «felleskapet».

  Og ja, lederen for Ruh satt fokus på palestina Israel konflikten, blei du sjokkert nå?

  Gratulerer så med ny leder og håper at Engelsk kunnskapene hennes ikke er reflektert i deres skolesystem som den forrige…

 2. Høyere utdanning er ikke en rett…. Nei, sant nok, men for SU så ønsker vi at alle skal ha råd til høyere utdanning. Ikke bare rikingene, sånn som det blir med Unge Høyres modell.

  Dette med karakterer vet du at du ikke greier å forsvare, og jeg er lykkelig for at dere har gått inn for dette. Gled dere til å forsvare det samtlige valg fremover.

  __

  At Tina snakket om Israel/Palestina overrasket meg egentlig ikke, ettersom hun ble sendt dit på Stavanger Kommunes regning. Men jeg synes det er bra at dere begynner å tenke på det, dere også.

 3. Stå på.
  Finn ut hvordan oposisjonspartier skal takle posisjon!
  Altfor mange hjertesaker går i dass pga regjeringsposisjon…
  Ha en åpen kommunikasjon til velgerne om dette: hva dere vil stå for også i posisjon!!

  Fint skjerf….på bildet av deg…. det var på moten for 50 år siden også…. noe har varighet…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s