Bokanmeldelse #1: FrP-koden

Fra og med dette blogginnlegg vil jeg variere litt hva som står på bloggen. Derfor vil det i ny og ne dukke opp anmeldelser av bøker som er relevante for politisk interesserte. Bøker som Arbeidskraftimport, Høyre om!, Den nye folkebevegelsen og mange, mange flere står for tur. Men nå; Marsdals FrP-kode.

På Italia-turen leste jeg denne boken. Brukte mange timer langs bassengkanten, dypt konsentrert rundt Siv, Carl og Magnus.

Helheten i boken synes jeg er veldig bra. Han har enkelte kapitler som er bedre og viktigere enn de andre, men som en helhet fungerer boken bra.

Analysene av partiet er gode, og han påpeker mange sider av FrP jeg mener folk flest burde vite om. Kapittelet som handler om Nord-Norge er spesielt bra. Der forteller han om medlemsflukten fra nord-norske FrP-lag, fordi partiet i det store og det hele omtrent vil legge ned Nord-Norge. Boken blir nok sett på som mer overfladisk enn den faktisk er, fordi jeg trodde faktisk den ville være det. Men fordi mange har denne oppfatningen av boken, tror jeg at folk dropper å lese den. Det er synd. Den avdekker mange sannheter om partiet.

Men, partiet gir også en god analyse av hva FrP gjør riktig og hva venstresiden gjør feil. Mye kritikk av Arbeiderpartiet, som jeg også mener har beveget seg bort fra venstresiden.

For oss som skal i valgkampen i 2009 mener jeg denne kan bli essensiell om vi, i kampen mot Fremskrittspartiet, skal utgjør en reell forskjell. Et alternativ til Fremskrittspartiet.

Jeg vil derfor oppfordre folk til å lese denne boken. Også dere i FrP. Så innser dere det nok, og melder overgang til SV.

Boken varierer mellom å ha samtaler med Hans Erling og analyse av partiet. Dets toppolitikere, strategier og mål.

God lesning. Godt valg!

18 kommentarer om “Bokanmeldelse #1: FrP-koden

 1. For å være helt ærlig, syns jeg at det du gjør, å (på meget dårlig vis) angripe andre partier fremfor å snakke om egen politikk, er patetisk. Hva tror du grunnen til at SV kommer til å slite for å komme over sperregrensen ved stortingsvalget, og FrP har hatt en gradvis økning over disse 25 årene partiet har eksistert, og ser ut til å gjøre et kjempevalg neste høst er? Ikke vet jeg, men jeg tror folk flest er lei av sosialisme-preiket deres, for jeg vet at historien har talt, hovedsaklig ikke i Norge, men i andre land der sosialisme er utført viser at dette ikke funger, og spesielt ikke i demokratiet Norge. Vårt kjære fedreland trenger et løft, SV kommer ikke til å bidra til noe positivt med dette, og sier herved lykke til i valgkampen, måtte dere drite dere ut ytterlig. Og lykke til den dagen til og med du, formann Sakariassen, får deg bil, og må punge ut de 17 kronene pr. stakkarslige liter bensin bilen forbrenner, og innsér at i ditt drømmeland har ikke folk råd til å leve under kår som vi i dette landet egentlig burde leve under.

  Sondre Kommedal, Stavanger FpU.

 2. Hei Sondre!

  Jeg har skjønt at retorikken dere velger er at det er synd på dere fordi alle vi andre synes politikken deres er latterlig. Og jeg snakker mye om min egen politikk. Jeg vil anbefale deg å lese resten av bloggen min, ikke bare denne bloggposten din. Men jeg bruker mye tid på FrP, fordi jeg er for glad i landet mitt til at jeg vil la dere slippe til makten.

  Nå er det slik at jeg på ingen måte bryr meg om hva bensinprisen er. Jeg er miljøvennlig, og sykler eller tar buss. Det burde du også!

  Hverken jeg eller Siv Jensen liker å bli kalt formann. Jeg, fordi jeg synes ikke ordet «mann» burde være der, Siv fordi det minner henne om Kina og formann Mao. Men FrP lar henne ikke få viljen sin.

  Hva mener du med «og innsér at i ditt drømmeland har ikke folk råd til å leve under kår som vi i dette landet egentlig burde leve under.»?

  Jeg er forresten enig i at vårt land trenger et løft. Derfor stemmer ikke jeg FrP ved neste valg!

  Eirik Faret Sakariassen, Stavanger SU

 3. Ja, jeg har planer om å lese boken, bare for å faktisk se hvor latterlige folk kan være! Har du noen gang lest en bok som fremstiller SV negativt? Jeg har ihvertfall aldri hørt om en slik bok, og grunnen er vel enkelt og greit at vi liberalister ikke trenger å rakke ned på andre partier gjennom literatur for å ha suksess. Jeg vet ikke om du er en fan av Martin Kolberg, men hans «arbeid» om å knekke «FrP-koden» har sørget for at SVs melkeku Arbeiderpartiet har mistet veldi mange stemmer til høyresiden. Vi mennesker er ikke idioter, jeg påstår ikke at noen er idioter heller, men dette med Frp-koden vet du så veldig godt selv at det styrker Frp på alle måter, folk forstår at dere på venstresiden er sjalu på det som ser ut som en veldig lyst fremtid for både Høyre og i størst grad Frp. Dere klarer bare ikke godta at dere ikke er så veldig godt likt her i landet, men for å si det klart: Jeg elsker dere sosialister, hadde det ikke vært for deres mislykkede og til en viss grad ondsinnede ideologi, så hadde ikke vi liberalister vært så populære som vi er den dag i dag. Og det med at du er glad i landet ditt får meg til å tenke, kanskje til og med du kunne fått litt sunn fornuft og innsé at det er på høyresiden du får dine svar, og kanskje du får endene til og møtes, både økonomisk og trivselsmessig! Det at Siv Jensen ikke liker å bli kalt formann er forståelig, men du godeste, du må da fatte og begripe at du slettes ikke er en dame!

  Gleder meg til valget, måtte den beste vinne (og vi vet hvem som vil komme best utav det av SV og FrP)!

  Sondre Kommedal, Stavanger FpU

 4. Har jeg påstått at jeg er en dame?

  Vel, valget er ikke over ennå. Og husk det: selv om meningsmålingene er gode for dere i dag så er ikke dette valgresultatet. Meningsmålingene kan være slik for å skremme regjeringen slik at de innfører ennå mer god politikk siste året. Fordi vi vil bli gjenvalgt. Og dette kan man lese gjennom statsbudsjettet vi senere vil presentere for 2009.

  Regjeringspartiene er i gang med å gjøre alt klart til valget. Vi har med oss et godt mannsskap og fra og med mandag så begynner i det minste skoleringen i SV. Det vil da bli holdt et nasjonalt kurs over internett. Og du trenger passord for å delta, så don’t even go there.

  Jeg er ikke særlig glad i dere liberalister. Jeg mener dere representerer alt jeg anser for å være galt med verden.

  Og en ting er nok sikkert: om FrP skulle komme i regjering, så tror jeg virkelig at det blir første og siste gang.

  E

 5. Nei, jeg påsto aldri at du var dame, men jeg ser heller ikke det gale i å bli kalt formann, hvilken del er det av ordet som støter deg? At du foretrekker forgutt eller noe?

  Er fullt klar over at meningsmålinger kan lyve, men når SV står oppført med 5,7%, og FrP er klart størst i landet med 30,7% er det ingen tvil om hvem som gjør det beste valget neste høst. Folk er lei av den rødgrønne regjeringen, altfor mange løfter som ikke ble oppfylt, samt et statsbudsjett som jeg mener ikke er verdt papiret det står på. Ifølge SSB hadde landet hatt bedre økonomi hvis FrPs alternative statsbudsjett hadde blitt brukt istedenfor.

  Hadde hele verden vært sosialistisk hadde det antakeligvis vært sykehus-senger på parkeringsplassene pga mangel på sykehusplasser, ugler på Cubus, inflasjon på nivå med Zimbabwes og 99% av befolkningen hadde vært skattesnyltere. Men jeg regner med du ikke kunne brydd deg mindre, så lenge det er en hammer og en sigd i hjørnet på det norske flagget er du vel fornøyd. Sliter du med strømregningen den dagen du flytter ut kan du jo tross alt droppe den månedlige dysjen, og kanskje også julebadet ditt!

  Du har ikke vurdert å flytte til Nordkorea eller Venezuela vel? Eller til leiligheten til din venn Mulla Krekar? Du ser vel antakelivis opp til Stalin også tar jeg ikke helt feil? Ikke kom til meg og fortell hvem som har skylden for alt vondt her i verden.

  Liberalistisk hilsen,
  Sondre Kommedal, Stavanger Fpu.

  «S»

 6. Det var da veldig. Kan avkrefte en del ting: Nei, jeg ser ikke opp til Stalin. Du har kanskje misforstått. Jeg er ikke kommunist, så hammer og sigd i hjørnet på det norske flagg er ikke ønsket fra min side.

  Jeg mener at et parti som vil fjerne arbeiderrettigheter, gjøre alle pensjonister til minstepensjonister og kaste alle innvandrere ut av landet representerer kynisme. Og enhver idiot skjønner at når man omsetter statlig virksomhet til privat så vil Markedet oppleve et boom. Da blir den norske økonomien fantastisk i en periode. Så kommer baksmellen! Da går økonomien til helvete!

  Hvem skal da ha råd til privat sykehus? Skolegang? Tror du virkelig at noen i det private markedet starter opp for å være snille? Nei, de ønsker UTELUKKENDE å tjene penger. Da glemmer man at det er mennesker man arbeider med. Det er dette synet som fremmes under et liberalistisk Norge. Jeg tror at folk flest innser at de ønsker offentlig velferd fremfor skattelette.

  Hvis du ikke frem til nå har skjønt at jeg mener «formann» er kjønnsdiskriminerende, så fikk du til slutt forklaringen. Du skjønte det nå, Sondre?

  Et samfunn hvor fåtallet bestemmer, det private har monopol på det som burde være fellesskapsoppgaver, homofile ikke har samme rettigheter som heterofile, hvor arbeidere mister arbeidsrettighetene sine og hvor toleranse og mangfold forsvinner, hvor krig herjer og Siv regjerer. Nei, takk, Sondre. Dette er ikke et Norge for folk flest.

  E

 7. «Det private har monopol på det som burde være fellesskapsoppgaver, homofile ikke har samme rettigheter som heterofile», hvor i alle dager har du dette her fra? Ved å privatisere avskaffer man monopolet ved å gi folk en mulighet til å bevise at vi kan være uavhengige, ikke bare bikkjer med staten som eier! Vi i FpU har lenge kjempet for de homofiles rettigheter! Du klarer bare ikke å fatte at det er så mye mer i verden enn deres idéer om et samfunn styrt av sensur og statlig ignoranse.

  Som den godeste Henrik Ormåsen fra den radikale, kommunistiske gruppen «Tjen Folket» siterer: «sosialisme er bare et mellomledd fra demokrati til kommunisme», bare dette skulle jo vært nok for å fraskrekke folk til å stemme noe som er lenger venstre enn Høyre.

  Nei, jeg tror ikke det private markedet er noen form for «snilt», men jeg vet at en av følgene ved å privatisere markedet vil man få best mulig produkt til best mulig pris. Du kan ikke motsi meg i dette, hvis f.eks det kun var én matvarekjede i Norge, tror du prisnivået hadde blitt høyere eller lavere enn det som er snittnivået den dag idag? I Danmark har man private syke- og eldrehjem, sammenlignet med standarden på danske og norske sykehjem, er forskjellen enorm! Tror du virkelig at noen ville valgt et lusent, offentlig sykehjem (eventuelt sykehus), enn et privat sykehjem der man ikke blir tvingt til sengs eller vekket tidlig, for så å bli matet med lapskaus? Historien beviser at de som kan tilby det beste produktet til den beste prisen vinner konkurransen, enten det gjelder klær eller sykepleie.

  Vår modell er at staten skal gi deg alternativer, enten velger man selv hvilket privat sykehus man velger, eller så kan man ta de offentlige sykehusene, men at staten betaler like mye uansett hvilket valg man tar. Ved hjelp av dette blir man kvitt sykehuskøer, noe som jeg forstår du ikke har noe imot siden du enda en stund ryker rett inn på barneavdelingen ved nødstilfelle.

  Ditt Norge er mitt helvete,
  Sondre Kommedal, Stavanger FpU.

 8. Akkuratt i det tilfellet tar jeg avstand til det Frp stemte imot, men jeg vet at den trenden innad i partiet kommer til å snu. Si meg Eirik, jeg gidder ikke bruke penger på søppel, har de denne boken på biblioteket?

 9. Hvorfor Eirik skal det være sånn at de som faktisk har gjort noe med livet sitt og faktisk tjent litt mer enn snittmennekset ikke skal kunne få velge noe annet enn det staten sier er greit? Dette hatet for «rike» mennesker forstår jeg ikke helt. Jeg har sagt det før og sier det igjen, uten rike innovative gründere så hadde det ikke vært arbeidplasser nok noenplass.

  Jeg gleder meg virkelig til du blir ferdig med tenårene og skal jobbe. Idag koster det deg så å si ingenting å kjøre kollektivt. Bare vent til du trenger en bil for å komme deg til jobb, eller at du mister jobben fordi at bussen ikke var tidsnok. Eller du kan jo alltid kjøpe en leilighet rett ved jobben sånn at du slipper alt det maset.

 10. Jeg må si meg imponert over deg Sakariassen som er så miljøvennlig at du lar bilen stå og heller velger buss og sykkel. Ikke værst bare det, ettersom at du er 17 år og dermed ikke kan ha lappen.

 11. Er det derfor dere sosialister har skyld i at vi har blandt de dårligste resultatene i hele Europa når det kommer til skolegang?

 12. Hvor mange av Sv sine politikere bruker kun offenbtlig transport? Tar de tog når de skal en plass eller tar de tog? Tar de buss eller taxi når de skal en plass? Det er sært av stortingspolitikere som faktisk har rimelig god lønn å gjøre det dyrerer for de aller fattigste å kunne ta seg frem her i livet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s