Rød-grønt flertall innen rekkevidde

Mens Fremskrittspartiet i lang tid har vært klare for å innta regjeringskontorene, så har de rød-grønne igjen vunnet støtte blant velgerne. Jeg vil bare bruke dette innlegget til å minne Fremskrittspartiet om at folket har fortsatt ikke stemt!

Mens det gjennom sommeren har vært vanskelig å være «rød-grønn» så har vinden nå begynt å snu. Fordi FrP har brukt sommeren aktivt til å fronte sin politikk har det blitt en klar majoritet for FrP på den borgerlige siden. FrP er for store til at de andre partiene på høyresiden ønsker å samarbeide med dem. Mange medlemmer av Høyre kommer til å melde seg ut dersom de går i regjering med liberalistene i FrP. Venstre sier nei, mens jeg tror KrF er maktkåte nok til å ønske samarbeid – til tross for de store politiske skillene.

FrP har vist en utrolig maktarroganse. De har snakket som om de har vunnet valget. Det har dere ikke! Og vet dere hva? Det tror jeg heller ikke dere kommer til å gjøre. Også dagens målinger, utført av Synovate, viser at de rød-grønne partiene gjør det bedre og bedre på meningsmålingene.

Samlet sett får Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet 44,5 prosent. Det er fortsatt et stykke igjen til rent flertall, men vi nærmer oss. Særlig gjorde SV et byks på meningsmålingen. Fra 7,1 til 9,2. Senterpartiet er tilbake over sperregrensen, og går fra 6,3 til 7,1. Arbeiderpartiet går også frem 1,4 til 28,2 prosent.

Mens på den andre siden igjen så går det nedover, i det minste for Høyre. De mistet 2,4 prosent og endte opp på 17,3. FrP ligger fortsatt på 23,3. Tilsammen har de 40,3 prosent. Så spørs det om de greier å hente støtte fra de to andre, KrF og Venstre.

Nå påstår jeg jo ikke at vi har vunnet, men muligheten er der fortsatt. Det blir en lang og hard kamp. Men tro meg, de aller fleste på venstresiden er livredde et FrP-Norge, og kampen mot det blir intens. Vi legger alle kreftene våre ned mot Siv Jensen.

Jeg mistenker at sommerens FrP-støtte skyldtes at folket ønsket å presse regjeringen. De håper jeg de har klart, slik at regjeringen innfører enda mer bra politikk!

Det er rett over et år igjen. Valget er i gang. Mye står på spill!

2 kommentarer om “Rød-grønt flertall innen rekkevidde

  1. du trur ikkje du kunne gje ei lenkje til denne historia i ei eller anna avis el. l.? no har eg saumfare dagbladet, dagens næringsliv, nrk, klassekampen og vg, og ingen nemner dei gode nyhenda med eitt ord; synovate sjølv har heller inga sak om det på heimesidene sine — eg byrjar nesten lura på om du diktar opp framgang for sv : P

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s