Samfunnspartiet

Dette er Øysten Meier Johannesen. Han ledet forrige valgkamp det minste partiet i Norge: Samfunnspartiet. Jeg tror muligens dette er det morsomste partiet jeg noen gang har hørt om. Jeg vil også at du skal legge merke til bilen i bakgrunnen.

Partiet ble grunnlagt i 1985. Partiet beskriver seg selv som et «anarkistisk parti, tuftet på nestekjærlighetens budskap i Det nye testamentet og på humanismens idealer om å respektere menneskeverdet.»

Når det kommer til nominasjon har partiet en spesiell men lovlig prosedyre. De har nemlig stilt en god del kjendiser på sine lister, mot kjendisenes vilje. Også Otto Jespersen, tidligere biskop Øystein I. Larsen, tidligere medlemmer av Kystpartiet og en del redaktører i flere aviser. Mange av disse har meldt seg inn i andre partier for å slippe å stå på partiets lister.

17. oktober 2006 gikk Meier Johannesen til det skritt å sette fyr på sin egen bil. Dette ble gjort utenfor rådhuset i Korgen, hvor det var kommunestyremøte. Meier Johannesen var selv på dette kommunestyremøte, som ble avsluttet uten at sakslisten ble gjennomført. Øystein Meier Johannesen påstår selv at det var en protest mot Israels og USAs behandling av palestinerne. Det virker som vi er enige der, men jeg synes han gikk alt for langt… Men dette er bare noe av det sprø han har gjort. Les linken over.

Tor Erling Staff har fungert som partileder på de tidspunkter når Meier Johannesen har sonet i fengsel. Det er ikke så rent sjeldent heller.

Ved fylkestingsvalget i Nordland i 2007 proklamerte partiet at dersom Norge blir medlem av EU skal Samfunnspartiet jobbe aktivt for Nord-Norges uavhengighet. Da danner de Nord-Norge som et eget land, og melder Nord-Norge ut av EU. Nord-Norge blir altså da en uavhengig stat. Jeg tror det er det eneste som faktisk kunne fått meg til å flytte til Nord-Norge.

13 kommentarer om “Samfunnspartiet

 1. DETTE er for første en av de festligste, men også en av de tristeste.. tenk å kalle seg anarkistiske og så melde folk inn mot sin vilje, de bør i det minste ha tatt i en bok om anarkistisk teori..

 2. Ja, de står ihvertfall på venstre siden og kjempe for de rette ting. Men er ikke helt klar til å gi opp sivilisasjon enda.

 3. Akkurat den der saken er gammelt nytt, men å melde folk inn mot sin vilje er å gå litt for langt. Han står for det han mener, greit nokk. Men ærligtalt!

 4. Ein melder vel ikkje folk inn utan samtykke, men om ein ikkje er tilknytta noko politisk parti kan kven som helst føra ein opp på listene sine. Dette er då heller ikkje ulovleg. Dessutan, Eirik. Har du vore i Nord-Noreg?

 5. Kan nok hende at de meldte inn personer i partiet for å statuere et eksempel. En symbolsk handling om du vil. Bra å få dette frem i media, for hvis alle partier i norge kan gjøre det, lovlig, så er det noe man burde få rettet på. Avler jo maktmisbruk det der

 6. Han er jo for fet da. skikkelig politiker som tar saken i egne hender. bare det at tor erling staff er partileder sier sitt. det neste blir vel at de går for legalisering av hasj i tilegg.

 7. Bor i utlandet men skal til ambasaden og stemme paa dette fantastiske partiet om jeg saa ligger dausyk. Staa paa öystein Johannesen, du har min stemme my friend.

 8. hehe dette er det beste partiet jeg har hørt om. edelig noen som meg på stortinget. hvorfor har ikke jeg hørt om dere før. hehe dere har min stemme det er sikkert..

  power to the stoners

 9. Ja, haha! Dette er jo genialt.

  Synes vi skal skape litt mer hype rundt dette partiet, så dere må joine gruppen på facebook. Satse på litt flere stemmer i år!

  – Samfunnspartiet. Frem kamerater! –

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s