Millionærbobla noen burde sprekke hull på!

Tirsdag kveld hadde jeg vært på gåtur med Caroline, i Sørmarka. På bussen hjem fant jeg Dagens Næringsliv. Mens jeg bladde gjennom den interessante blekka kom jeg over et intervju med Hagen. Dette gjorde meg målløs.

Jeg tror de aller fleste allerede har fått med seg hva saken dreier seg om. «Jeg tror flere vil stramme inn livremmen,» sa Stein Erik Hagen (norsk millionær). Det tror jeg ikke så mange er uenige i. Men det han sier videre er mer interessant: «Her om dagen diskuterte jeg med barna, og jeg sa at jeg har jo nok dresser på loftet for et par år, jeg trenger ikke kjøpe et nytt par sko på to-tre år. Sånn tror jeg det er for de fleste av oss.» Neivel?

«Dette er et lite innblikk i milliardærbobla og lite relevant for folk flest. Jeg visste ikke engang at det var mulig å sende skjortene til England for å skifte snipp. For folk flest med vanlig lønn er det nok billigere å gå og kjøpe seg ny skjorte,» sier Kristin Halvorsen. Dette har hun så rett i. På hvilket samfunnsmessig kan denne rike mannen mene noe som helst om «de fleste av oss». Jeg kan ikke si at jeg føler at jeg er en del av et fellesskap sammen med Stein Erik Hagen.

«Vi kan kjøre bilen vår litt lenger og vi kan slite på skjortene våre litt til. Vi kan for eksempel bytte ut snippene og ikke hele skjorten, slik som jeg gjør,» sier Hagen.

Et mer unyttig forslag tror jeg man skal lete lenger etter. Kommende sentralstyremedlem i SU, Andreas Halse, har en morsom liste over likelydende forslag.

Han sier for så vidt en interessant ting til: «Folk vil gå mindre på restaurant og spise mindre indrefilet, og da vil folk gå over til de gode, rimelige matvarene, som for eksempel pizza,» sier Stein Erik, som eier mer enn 23 % av Grandiosa.

Slike hovne holdninger synes jeg Hagen kan holde for seg selv. Jeg kjenner at jeg blir kvalm av slik overbærende og nedlatende holdning. Noen burde sprekke bobla Stein Erik Hagen lever i – så får han sett verden fra et virkelig perspektiv!

N.B.!

Og om du ikke vet hva en snipp er, ja, så er vi jammen meg to!

I tillegg har jeg hørt at det er kommet to tips til hvordan Stein Erik Hagen kan spare penger: slutt å gi FrP og Høyre pengestøtte OG kjøp mindre brunkrem. Må bare understreke at dette ikke er råd som opprinnelig kommer fra meg.

10 kommentarer om “Millionærbobla noen burde sprekke hull på!

 1. Han sier at han ikke er som folk flest. Han sier og at han har mer penger enn de fleste. Forslaget hans virker tåpelig men hvis han hadde kastet ut alle skjortene for så å kjøpe et nytt sett og det hadde kommet i media så hadde det vært enda værre.

  Han bruker penger på ting som ikke alle har råd til. Det ville vært billigere å kjøpe ny skjorte for han men han tenker forbruk på tilogmed de små tingene. Han har evne til å gjøre det og da har han sett sin plikt i å gjøre det.

  Ikke glem hvor mye han har gjort for samfunnet og Eirik. Hvor mange arbeidsplasser er det du og dine har kommet med?

 2. Det var ikke Regjeringen jeg snakket om. De er en maktbastion som har mer resurser enn de fleste organisasjoner.

  Hagen som enkeltperson har klart å skaffe seg mye men har og gitt mye. Selvfølgelig tar han utbytte! Det er tross alt han som eier dette. Men han gir mye tilbake.

 3. Han gir ikke tilbake. Han tar tilbake (så det monner). Tror du han har noen høyere motiver for å etablere arbeidsplasser enn å tjene enda mer penger, annet enn motiver som også bygger på at han må tjene enda mer?

 4. Selvfølgelig så vil han tjene mer penger, men hva bryr det oss. Vi ser at når han tjener så skaper han arbeidsplasser, så enkelt er det. Han har klart seg i livet og kan lene seg godt tilbake å leve livet sitt i sus og dus men han gjør det ikke(ja han bruker penger). Han skaper mer arbeidplasser, skaper bedre økonomi for kommunene han er i. Hvordan kan enn da si at han ikke gir tilbake til samfunnet.

  Alle folk som jobber gjør det for å kunne ha penger til å leve for. Si til en at hvis du gjør jobben bedre eller fortere så får du mer lønn så er det et insentiv til å gjøre nettopp dette. Dermed så får du ved økt lønn mer motivasjon til å gjennomføre oppgavene. Han har sett dette og har gjennomført det.

 5. Nå har også Hagen uttalt i likhet med andre suksessfulle mennesker som Thon og Fredrikssen at deres ønske aldri var å ha mer penger enn alle andre.
  De ønsket å LYKKES
  De ønsket å gjøre noe med livene sine.
  Det som kjennetegner disse tre er at de startet i det små og bygget seg opp.
  Og mens de gjor dette, så fikk skapte de jammen arbeidsplasser til mange andre mennesker også.
  Mennesker som lever på lønn fra disse skaperne, og mennesker som kan ta arbeidserfaringen de har fått til å skape enda flere arbeidsplasser.

  Regjeringen har sikret 200 000 nye arbeidsplasser?
  Regjeringen har forvaltet landet i en god tid, på en dårlig måte.
  Under denne regjeringen er det 700 000 mennesker i arbeidsfør alder som går på en form for trygd.

  700 000!!

 6. JA men kyle, du må jo huske at de ikke er designert som arbeidsledige… For den statistikken er jo gått ned.

  Det er rett som du sier at disse har skapt. Ta en av våre egne her lokalt: Inge Brigt Aarbakke. Han har klart å skape noe ifra ingenting. Jeg håper at flere går inn og leser på hva han har gjort for lokalsamfunnet og prøver å se hva de «rike» som må tas egentlig klarer å gjennomføre bare vi gir de lov.

 7. Jørgen og Kyle:
  Det er allment kjent at om man gjentar en løgn ofte nok så blir den en sannhet. Dessverre er dere helt på jordet med tallene dere får dere til å presentere, og jeg vil ikke la dere slippe unna med dette sprøytet.

  Her er tallene om arbeidsstyrken fra SSB:
  (Med totalen mener jeg her alle som er mellom 15-74 år)

  2005:
  2 289 000 personer i arbeidsstyrken – 69,1% av tot.
  30,9% av tot = 1,023 mill ikke arbeidende

  2007:
  2 443 000 personer i arbeidsstyrken – 70,9% av tot.
  29,1 % av tot= 1,003 mill ikke arbeidende

  2008: (2.kvartal)
  2 532 000 personer i arbeidsstyrken – 72,4% av tot.
  27,6% av tot= 0,966 mill ikke arbeidende

  Som dere ser har ikke bare arbeidsstyrkens andel av den totale befolkningen økt som ledigheten har gått ned, men den har faktisk økt mer enn innvandring og aldersdemografi skulle tilsi. Ergo MÅ denne regjeringen ikke bare ha unngått å få flere på trygd, men faktisk fått en god del mennesker over i arbeid. I samme periode har også antallet mennesker som står utenfor arbeidsstyrken gått NED med 56.000 personer.

  Sjekk fakta før dere kommenterer mine herrer, jeg begynner så smått å bli lei av høyrefolk som tror de forstår seg på tall.

  Hedgard

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s