Langt flere bruker Kolumbus

Kolumbus 1-2-3-4-kampanje. I bakgrunnen nestleder i Samferdselsutvalget, Ingild Vanglo (Ap).

Jeg gleder meg over å se at langt flere velger å bruke det kollektive systemet i Rogaland. Økt fokus på miljø og et langt bedre tilbud enn det vi rogalandinger har sett på lenge.

Sammenlignet med august i fjor hadde Kolumbus 30 000 flere bussreisende august i år. Selskapet påstår at tilliten er gjenvunnet. Nå må de bare sikre seg at de ikke mister den på nytt.

Med innkjøp av 170 nye busser, som er det største innkjøpet av busser i norden, som ristet så hardt at Volvo Sverige måtte sende børsnotat til Wall Street, er det langt lettere å velge bussen fremfor bilen i dag.

Mange er svært fornøyd med ekspressbussene. På nyåret vil det komme enda flere ekspressbusser. Det eneste vi mangler nå er bybanen. Da er det ingen unskyldning for å ikke kjøre kollektivt.

Avlegg Kolumbus-løftet i dag!

«Løftet innebærer at den enkelte må love å la bilen stå og heller gå, sykle eller benytte kollektiv transport minst én gang i uken i løpet av 30 dager. De som har avgitt ”Kolumbus-løftet” er med i trekningen av en rekke premier, blant annet årskort på buss, sykkel og sykkelhjelmer.»

Besøk Kolumbus’ hjemmesider for mer info. Kjør buss, folkens! Tenk miljø.

6 kommentarer om “Langt flere bruker Kolumbus

 1. Det finns jo kje harlige sjyss.
  Bare presse ned prisen litt, la ungdommer få reise om natten på ungdomskortet og få opp flere ruter i morgenrushet, så blir stavanger en bra by å være bussist i.

 2. Åjada. Bare sørge for den ikke er 15 min forsinket igjen da ;)
  + å la oss få bruga ungdomskorte om natten så me sleppe
  den hekkans prisen og blodige restriksjoner på utelive.

 3. Det var jaggu på tide. Hadde ikkje vore for tidleg at det gjekk ann å køyra buss i Stavanger, og fylket vårt ellers. Men me i Nord må vel venta enda litt til, tenkjer eg.. *Furten*

 4. Eg meiner framleis at fylkeskommunen burde ta tilbake busstilbodet. Vel er dette ei positiv utvikling, men ikkje akkurat radikalt betre enn ein kan forventa kor som helst i Noreg i dag.

  Kolombus kjøper tenester hjå verdas største private vass-selskap, Connex/Veolia, som også har kontrakt på bygging av den såkalla «apartheidtrikken» (Jerusalem Light Rail) mellom Jerusalem og dei ulovlege busetnadene på Vestbreidda, i strid med Genève-konvensjonen som forbyr kolonisering av okkupert land. Dei skal visstnok også vera ganske fiendtlege innstilte mot fagforeiningar og sel tenester mellom anna i USA og Colombia, forutan store deler av Europa, og for ikkje å nevna interessene dei har i vassektoren i Sør-Amerika og Afrika.

  Veolia er kort og godt det jævlegaste selskapet som ingen har høyrt om…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s