Statsbudsjettet 2009 #4: Det overordnede bildet

To sosialister?

Nå er Rogaland dekket, så begynner jeg å se på de nasjonale linjene i Statsbudsjettet for 2009. Innledningsvis vil jeg bare si at jeg på det nåværende tidspunktet er stolt over å være i SV og jeg er stolt over partilederen min! Hun har lagt frem et godt budsjett, ja jeg tør kanskje kalle det et sosialistisk budsjett?

For de av dere som har fulgt med en stund, vet at jeg var på en pressekonferanse den dagen statsbudsjettet ble fremlagt. Klokken 10.00 var en gjeng rød-grønne mennesker, stortingsrepresentanter og journalister samlet i Sangsalen på Kongsgård vgs. På storskjerm kunne vi ser finansminister Kristin Halvorsen holde statsbudsjettalen. Fra hun begynt til hun sluttet smilte jeg nesten hele tiden. Et bedre statsbudsjett er jeg usikker på om jeg får se i min levetid.

Grunnen til at jeg på toppen våger å skrive «To sosialister» skyldes den omfordelingen hun har gjort når det kommer til skattepolitikken. Det vi ser nå mener jeg er et ideologisk skritt i riktig retning. For det alle må ha klart for seg er at sittende regjering ikke har mye mer å «rutte med» enn hva Bondevik II hadde. Men Bondevik II prioriterte å gi 20 milliarder kroner i skattelettelser til de rikeste i Norge.

«Jeg gleder meg til å se FrPs alternative statsbudsjett og jeg gleder meg til at det ikke blir vedtatt. For det er å gamble med folks økonomi,» sa Kristin Halvorsen til representant Ulf Leirstein fra FrP.

Statsbudsjettet er på ingen måte ren sosialisme. Men det er om ikke annet et skritt i riktig retning. Og et stort skritt. Hvor stort det faktisk er kommer jeg til å presentere for dere i de kommende bloggposter.

Ellers ting du trenger å vite? Ja, faktisk. Sjekk innom siden Ap, SV, Sp.

«www.fellesskap.org er en kunnskapsbank. Her kan du finne fakta, argumenter, bakgrunnsstoff og videoer med våre fremste politikere

Siden er opprettet av Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet»

I tillegg så har Rogaland SVs Hallgeir Langeland fått seg en fanside på Facebook. Den finner du her! Bli med, og støtt Hallgeir.

En kommentar om “Statsbudsjettet 2009 #4: Det overordnede bildet

  1. Jo det er bra at du smiler når vi ser at Stavanger og Rogaland ikke kommer noe særelig bra ut i det. Hadde du blitt på den debatten vi var på så hadde du tilogmed hørt representantene ifra Regjeringspartiene si imot sitt eget budsjett. Justis har ikke fått nok, helsesektor er fremdeles ikke jevnet ut, forskning er heldigvis flatet ut sånn at vi er nesten tilbake når dere begynte. Eksemplene er mange og det er med de vi skal vinne valget!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s