Statsbudsjettet 2009 #3: Rogaland del 3: Forskning, utdanning og justis

Det handler om å finne ut mer om det vi ikke vet, og å vite sikrere det vi tror. Derfor er det viktig å forske. Forskning vil bringe oss kunnskap som blir nyttig i fremtida. Derfor satser regjeringen på nettopp forskning, kunnskap og utdanning!

 • Basisstøtten til Universitetet i Stavanger (UiS) er foreslått styrket, med 12,627 millioner kroner
 • Høyskolen i landbruk og bygdenæringer foreslås styrket med 0,015 millioner kroner
 • Misjonshøyskolen får 0,133 millioner kroner over statsbudsjettet
 • Rogaland høyskole får et løft på 0,205 millioner kroner over statsbudsjettet
 • Regjeringen bevilger 1 million kroner som skal brukes til en integrasjonsprosess mellom Arkeologisk museum i Stavanger og UiS

Dersom jeg skal være litt kritisk til egen regjering så er jeg skuffet over at det ikke er gitt midler til psykisk helsetjenester ved UiS. Det er snakk om småpenger, kanskje en million, så hadde det vært dekket. Det som gjør den saken urettferdig er at de andre «store» universitetene får. Universitetene i Oslo, Bergen og Trondheim får til sammen 5,5, millioner kroner. Hvorfor får ikke Stavanger? Jeg kan love dere at jeg vil jobbe opp mot Tora Aasland, forsknings- og høyere utdanningsminister, frem mot revidert statsbudsjett.

Så har jeg en gladsak på justis. Justisdepartementet vil i 2009 prioritere å avvikle flermannsrommene ved Åna fengsel, og erstatte disse med enmannsceller. Det er på sin plass at fanger får enkeltsceller. Dette kan nok også være en bremsekloss i forhold til kriminell virksomhet i og etter soning. Mye kriminalitet skjer og planlegges bak murene. Olsenbanden var derfor ikke helt på jordet!


3 kommentarer om “Statsbudsjettet 2009 #3: Rogaland del 3: Forskning, utdanning og justis

 1. Nå har denne Regjeringen kun gitt tilbake det de har tatt for 3 år siden. Det er ingen løft i forskning og det vet du like godt som meg at kun er lek med tall ifra Regjeringen sin side.

  Justis har blitt gjort til latter i dette året som i mange andre. Det det Norske folk trenger er flere politi i gatene samt mer resurser til etterforskning. Det at du ikke nevner dette i bloggen din er jo helt forståelig med tanke på at dere mener at budsjettet deres er det beste noensinne.

  Sikkert derfor arbeidsplasser forsvinner…

 2. Det jeg er kritisk til er at det ikke er gitt mer bevilgninger til basisstøtte til universiteter og høgskoler.

  Og så er det jo litt merkelig om nå Samskipnaden i Tromsø skal få midler øremerket til psykisk helse men ikke SiS. Når det i stor grad var StOr (via NSU) og SiS som fikk saken på dagsorden i utgangspunktet. Skal det ikke lønne seg å ta opp problemstillingen?

  Nei, jeg tror egentlig ikke det er tenkt slik. Kanskje er det tengt at vi skal få penger av psykisk helse potten til Helse Vest. Men det blir jo en helt egen kamp. Såvidt meg bekjent har Helse Vest vært avvisende til nå.

  Uansett, tilbake til statsbudsjettet. Det at UiS går ut i media å påstår 12,6 mill ikke har noe å si for de blir spist opp i økte utgifter er ren politikk og triksing med tall. UiS fikk reversert kuttet på lik linje med andre. Ja man har all rett til å være misfornøyd med skjevfordelingen i basisbevilgningen, men det er ikke noe nytt. Og ikke noe særskilt for sittende regjering. Aasland har jo i motsetning til sine forgjengere gått langt i å si at hun forstår problemstillingen og at det må gjennomgås. Nå har hun varselt en gjennomgang av finansieringssystemet for UoH.

  Det er fint at opposisjonen mener det bør gis mer til forsking og utdanning. Men det er vel deres rolle å si. Desverre kan de i de siste valgperiodene ikke vise til så mye bedre instats på feltet.

  Alt i alt er jeg fornøyd
  Nå blir det spenende å se hvor mange studentboliger som blir tildelt SiS. Og å følge NSU og StL sin planlegging av (felles) prioriteringer for statsbudsjett 2008, som alt er i gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s