No means NO!

Den ihuga leser av Frem kamerater! har fått med seg at jeg i helgen var i Oslo. Grunnen var at Ungdom mot EU hadde landsstyremøte. I den anledning markerte vi lørdag 11. oktober Irlandsdagen. Ikke bare for gøy – også fordi EU er udemokratiske!

I mai i år holdt Irland – som det eneste medlemslandet i EU – en demokratisk avstemming over hvorvidt de ville vedta Lisboatraktaten (også kjent som EU-grunnloven). Dette er et artig påfunn av sleipe EU-byråkrater. Etter at den forrige EU-grunnloven ble motstemt av Nederland og Frankrike bestemte de seg for å kjøre prosessen på ny: de endra navn og tok 10 % av traktaten vekk. I Lisboatraktaten står nemlig 90 % av det som sto i den gamle. Alle andre EU-landene fikk ikke anledning til å stemme over den demokratisk, men det gjorde Irland.

Over 50 % av befolkninga i Irland stemte MOT Lisboatraktaten. Men dette likte jo selvsagt ikke EU. Nå hadde de jo gått gjennom så mye stress for ingen nytte. Derfor melder EU nå at de på ny kommer til å kjøre et valg i Irland; om Lisboatraktaten. Men trolig kommer de til å få samme utfall. Skal EU ha et nytt valg hver gang de ikke får viljen sin? Slik funker ikke demokratiet, EU!

Nei betyr NEI! No means NO! Nein bedeutet NEIN! Hvordan skal vi få EU til å skjønne det? Dette er nok et av problemene med EU: de forstår seg ikke på demokrati og respekterer ikke folket. Det er grunnleggende i et demokrati. Nok en god grunn til ikke å bli medlem i EU: de tar ikke et nei for et nei!

9 kommentarer om “No means NO!

  1. Så bare fordi at det ble nei en gang så skal de ikke kunne prøve å gjennomføre det igjen? Det Norske dolk har sagt nei til å ha dere i Regjeringen i mange år men dere har fremdeles mast om å få være med. Tilslutt fikk dere, kanskje det blir sånn med EU og.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s