SUere angrepet i Jerusalem

(Foto: privat)

Mange har sikkert fått det med seg allerede. Jeg kan bare si allerede nå: jeg kommer ikke til å offentliggjøre informasjon ut over det som pressen har fått vite.

Nyhetene om at representanter fra Sosialistisk Ungdom ble angrepet i Jerusalem spredte seg raskt. Mannen på bilde heter Olav Magnus Linge, og han er organisasjonssekretær i Sosialistisk Ungdom. I forbindelse med vårt arbeid mot apartheidmuren i Palestina var tre representanter fra SU i Jerusalem.

«Vi var på vei fra hotellet i Jerusalem til flyplassen i Tel Aviv, og hadde kjørt i rundt ti minutter da taxien måtte bremse ned på grunn av fartsdumper. Da kom det en ung jødisk mann opp til bilen og skulte inn gjennom rutene i bilen. Vi kjørte videre, og plutselig singlet det i glass. Flere knyttnevestore betongbiter ble kastet gjennom vinduene og på panseret,» sa Olav Magnus til VG Nett. «Han var helt tydelig en jødisk ekstremist, og han så at det var en palestinsk sjåfør og internasjonale gjester i bilen. Heldigvis ble ingen skadet av steinene, men det var mye glass i bilen. Det var mange folk rundt, og jeg tenkte bare på å komme fort vekk derfra.»

Dette er ganske alvorlig. Men det sier jo litt om situasjonen der nede. Det finnes ekstremister på begge sider. Det er svartmaling den israel-vennlige siden driver når de fremstiller det som om det kun er ekstremister på palestinsk side.

Det som gjør situasjonen prekær er derimot at Israel har støtte fra en av verdens supermakter, USA, som gjør forholdene svært store. Jeg har sagt det før og sier det igjen: SU kommer alltid til å stille krav til okkupanten. Og det er Israel!

Kan jo også melde om at Olav Magnus og de to andre er i god behold, og på vei hjem i dette øyeblikk.

Forresten, dette er jo ikke første gang SU blir angrepet av israelere.

4 kommentarer om “SUere angrepet i Jerusalem

  1. På randen av total galskap; du tar meg på kornet.

    Jeg tror at et menneske uten mening med livet (indoktrinert eller selvpåført sådan), er et menneske som er sine irrasjonele sider bekjent, og altså likefullt opplyst. Jeg ser ingen åpenbar logisk mening i å leve, uten den at det er mindre krevende enn å anstrenge seg for ikke å leve, og derfor blir ikke nihilismen anarkistisk i praksis.

  2. Tilbaketråkk: Nok en SUer utsatt for ubehageligheter fra israelere… « Frem kamerater!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s