Kvinnekampen er ikke over

banner_likelonnskampanjesykehjemI går markerte mange av oss kvinnedagen, 8. mars. Den beste kampanjen som var tilstede i Stavanger i går, var den som jeg har plassert over. Min mors forbund, Norsk sykepleierforbunds kampanje «Med et pennestrøk kan lønnsgapet minskes» som omhandler forskjellene mellom lønn og kjønn.

Lønnsforskjellene mellom kvinner og menn i Norge er overraskende store. I tillegg vet vi at forskjellene i pensjon allerede er store – og med den nye pensjonsreformen vil forskjellene være store. Nå utgjør kvinners (i offentlig sektor) pensjon 91 % av menns. I 2050 vil den ha sunket til 86 % (!).

Det er en klar sammenheng mellom lønn og kjønn. 44 % kvinner jobber deltid, mot 13 % menn. Knappe 19 % av norske toppledere er kvinner. Kampanjen norsk sykepleierforening driver fremstiller enkelt det absurde og paradoksale i at kvinner skal tjene såå mye mindre – «kun» fordi de ikke har bart.

Den siste tidens økonomiske utrygghet har ført til at mange har valgt å binde renta. Flertallet av de som binder renta, er menn. Hvorfor det, kan man spørre seg? Tradisjonelt sett er det kvinner som har søkt økonomisk trygghet. Hvorfor er det da nå menn som binder renta?

Fordi det er dem som har mest å tape! Kvinner har tradisjonelt vært mer trygghetssøkende fordi de har hatt lite å råde over. Menn eier globalt sett mye mer enn kvinner. 99 % av alt i denne verden eies av menn. Hvis ikke det er et patriarkat (mannsdominert samfunn) så vet ikke jeg

Voldtekt er et for stort samfunnsproblem til å la voldtektsmenn slippe unna. Derfor ønsker SU å få dømt flere voldtektsmenn. Media kan melde om mange sprø tilfeller, hvor skyldsspørsmålet har vært klart og tydelig – men hvor gjerningsmannen har gått fri. 99 av 100 voldtektsmenn går fri. Slik kan vi ikke ha det! Man antar at om lag 10 % av alle voldtekter anmeldes. Mørketallene er store. Når så få dømmes, er det få som orker å utsette seg for påkjenningen å gå til sak -for så å tape mot overgriperen sin. Slikt kan vi ikke ha det!

5 kommentarer om “Kvinnekampen er ikke over

 1. Jeg mener den eneste måten å bekjempe kriminalitet i Norge er å øke strafferammene og å få mer politi i gatene. Norge er kjent som et veldig ‘naivt’ land, og derfor lokker vi til oss såkalte lykkejegere. Disse er ofte yrkeskriminelle og stiller andre innvandrere i et dårlig lys. Om en fjernes forholdene for kriminalitet i Norge, vil kriminaliteten synke. Når mordere og voldtektsmenn slipper unna fordi politiet ikke har ressurser til å etterforske, eller når de blir dømt til noen få år, da er det noe feil med samfunnet.

  Jeg kan trekke fram et eksempel. Ingrid-Elisabeth Berg ble drept i 2006 av typen sin. Han hadde da forlatt festen de var på, gått hjem, hentet farens pistol, øvelsesskutt på en madrass og så gikk han tilbake og drepte Ingrid-Elisabeth. Han fikk 9 år i fengsel. Det er feil.

  Det viktig å ikke bygge ned på rehabilitering av innsatte, fordi de fleste skal tilbake til samfunnet før eller senere. Men samtidig er det viktig at de som begår grove kriminelle handlinger får straff i det hele tatt. Det er absurd at dømte kriminelle går fri fordi det ikke er plass i fengslene. Derav mener jeg det er viktig å bygge flere fengsler, øke strafferammene og øke midlene til politiet.

  Forresten, Eirik, jeg har åpnet den politiske bloggen min nå: http://arbeiderungdommen.ipublish.no. Den skal representere meg og AUF.

 2. Nå er jeg en stor forkjemper for at kvinner skal komme seg opp og frem her i samfunnet. Og jeg er en optimist; kvinner er nå i flertall i mange «harde» studier som juss og økonomi – noe som neppe var tilfellet for 30-40 år siden når dagens toppledere utdannet seg. Vi er på riktig vei, men det tar litt tid.

  Men jeg må si at jeg skjønner ikke helt denne «få flere voldtektsmenn dømt» parolen. Altså det norske rettsvesenet er på alle området uavhengig og velfungerende.

  Skal det være sånn at vi skal lage egne regler for når noen er skyldig for akkurat denne formen for kriminalitet? Kanskje ideer som «uskyldig inntil det motsatte er bevist» bør lempes litt på akkurat på slike anklager? Eller hva med en egen voldteksdomstol som sørger for en rask og hurtig (skyldig)dom?

  Nei dette er bare tomt prat og elendige ideer fra feministenes side.

 3. Kvinnekampen er ikke ferdig, men venstresidens bidrag er over for lenge siden.

  I Norge finnes det flere muslimske kvinner som lever i ekstrem undertrykkelse, mens det eneste som de såkalte rettighetsforkjemperne er opptatt av er lønnskamp og gratis nødprevensjon.

  Venstresiden i Norge har et ekstremt materialistisk menneskesyn fordi de ikke klarer å definere rettigheter og samfunnsdebatt utover det som består i å få enten penger eller goder fra det offentlige.

  I et samfunn som er så rikt som Norge er den type holdninger overflødige. Dere vil derfor dø ut i løpet av en maks 10 år. Lykke til.

 4. Jeg synes reklamen er litt artig fordi den viser manglende tenkeevner hos produsentene. Bare å bli mann er ikke nok til å få høy lønn. Menn har høyrere lønn fordi de velger anderledes. Hvorvidt lønnen til forskjellige yrkesgrupper er rettferdig derimot, blir en annen diskusjon.

 5. Hva er en rettferdig lønn? Kan man definere rettferdig lønn på noen annen måte enn markedsverdien av det arbeidet man gjør?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s