FrP + Ap = ?

siv jensen1

Er dette bilde fullstendig umulig? Det er kanskje å ta litt vel hardt i. Are Kalvø om Ap: «Arbeiderpartiet – Akkurat som FrP, men med eit humant glimt i auget.»

I en episode av Nytt på nytt sa en av gjestene noe i denne duren (ang. Radikal Islam-saken): «Martin Kolberg sier at det er et Atlanterhav mellom ham og FrP. Det tar vel omtrent 20 dager å svømme over Atlanterhavet, og det er vel omtrent samme tiden det tar fra FrP sier noe, til Ap foreslår det samme.»

Det er synd å si det, men desverre stemmer dette alt for ofte…

 1. Innvandringspolitikken hvor Ap stadig nærmer seg FrP
 2. Synet på Islam
 3. Tjenestedirektivet (hvor alt for mange er enige)
 4. Oljeboring i nord

Noe Det norske arbeiderparti MÅ begynne å ta inn over seg er følgende: hvem er det dere spiller på lag med i disse sakene?

EU

Hvem er tilhengerne av norsk medlemskap i EU? Er det de radikale, folkelige bevegelsene? Eller er det de kreftene i norsk politikk som kjemper for skatteletter, privatisering og en rasering av velferdsstaten? Jupp. Sammen med Høyre kjemper Ap kampen for EU.

Innvandring

Et tynnslitt Arbeiderparti har den siste tiden gjort en del tabber. Med det de gjør nå for tiden bidrar til å skape fremmedfrykt. Martin Kolbergs uttalelser henger vel ikke på greip i et moderne og tolerant samfunn? I tillegg så vi måten Arbeiderpartiet skjerpet inn innvandringsreglene her til lands. Hvor ender Ap opp?

Oljeboring i nord

Dette er saken hvor Ap bør se grundig på seg selv. Har de tatt alvoret i klimadebatten inn over seg? Hvordan kan de stille seg på linje med FpU og FrP som kjemper for å begynne oljeboring i nord.

Jeg er skuffet over Arbeiderpartiet i mange saker. Men dette går ikke på tvers av et samarbeid i regjering. Noen ganger må man virkelig gå inn for å finne gode løsninger sammen. Og ikke minst; alternativet til en rød-grønn regjering vet vi alle så inderlig vel, at er ganske ille.

3 kommentarer om “FrP + Ap = ?

 1. 1. Jeg er mot EU. Rundt 30% av Arbeiderpartiet og majoriteten av AUF er mot EU, og denne andelen øker stadig. Det skjer et generasjonsskifte i Arbeiderpartiet i disse dager, og mye av de konservative kreftene vil forsvinne om ikke lenge.

  2. Innvandringspolitikken nærmer seg ikke FrP, men det er viktig at innvandring til Norge skjer i samsvar med den arbeidskraften det er behov for. Ikke fordi innvandrere skal legitimeres som en ressurs, men fordi faktum er at vi faktisk må være i stand til å gi innvandrere arbeidsmuligheter. Idag blir det et åpenbart problem når vi har nesten 70 000 arbeidsledige. Norges evne til å yte hjelp til innvandrere i Norge og mennesker i andre land i verden avhenger av situasjonen her hjemme. Det blir kanskje litt feil å anse innvandrere som en kilde for arbeidskraft, men det er helt essensielt å kunne sysselsette de som kommer.

  3. Her er jeg faktisk enig med deg. Jeg er mot det nye tjenestedirektivet.

  4. Oljeboring i nord er også jeg mot, men jeg synes det er viktig at den må forstå at Norge trenger en økonomi. Jeg sier ikke at vi burde fortsette med oljeboring for pengenes skyld, men heller fokusere mer på de områdene Norge har og kan tilegne seg ytterligere proffesjon innen. Per idag gjelder det teknikk og nyttiggjøring av alternativ energi. Vi må ikke bare satse på å bruke alternativ energi, vi må også skape en økonomi på det.

 2. På ministortinget på Tau forrige uke endte det med at Frp og Ap slo seg sammen til en regjering, fordi de hadde så mye felles politikk uansett…

  (SV valgte å gå ut av regjering pga. boring i Lofoten/Vesterålen, mens SP (Som forøvrig hadde skiftet navn til Bondepartiet) ble kastet.)

  Til og med sjefen for det hele sa at det var bra det ikke var det ekte Stortinget…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s