EU-direktiv kan forby krumkaker

krumkaker_large

Tidenes aprilsnar! Håper jeg…

«Et nytt EU-direktiv for bakverk kan sette en stopper for tradisjonelle norske krumkaker.

Landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) varsler kamp.

EUs bakverksdirektiv tvang den irske shandy-kaken til å skifte navn. Sp varsler motkamp med alle midler, men råder nervøse hobbybakere til å registrere oppskriftene før det er for sent.

– Skynd dere! Dette er hårreisende, og vi skal slåss, men det er best å være føre var, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk til Nationen.»

Av mange ganske gode aprilspøker, var kanskje dette den beste? Har du forslag på noen bedre?

4 kommentarer om “EU-direktiv kan forby krumkaker

 1. Nu må disse nasjonalromantiske sosialistdøgenigter av nogen fjols vågne opp. Vi kan ikke tillade denne forherligelse av norske mattradisjoner. Krumkakebaging er en tørr og bakstrebersk kunst, og det er bra at det forenede Europa tar til orde for en internasjonalisering av kogekunsten. Tenk nu på de eksemplariske sødsage en kan oppdrive i Danmark, eller Spanien, for den sags skyld.
  Denne moderne tid er ikke en tid for å gnavle på de grusomme, tørre pappmasjekage!

  Ja til EU
  Nei til Krumkagen!

 2. «NRK Rogaland fortalte i morges sine nettlesere og radiolyttere at Ozzy Osbourne, Meat Loaf og Gary Moore skulle spille sammen med DDE på Viking stadion i sommer. For å vinne gratisbilletter sang folk DDE-strofer på radioen for å vinne billetter til den påståtte konserten.»

 3. Dagens Næringsliv hadde følgende spøk: Staten har observert at det er veldig stor forskjell i bredbåndshastighet mellom by og land og at de fleste bredbåndsinvesteringene kommer i byene. Post og teletilsynet vil derfor innføre en fartsgrense på 8 Mb per sekund for å gi bredbåndsutbyggerne incentiv til å bygge på en mer sosialt utjevnende måte.

  En god aprilsspøk har følgende ingredienser: 1) den må være komplett idiotisk, og 2) den KUNNE ha vært sann og alle ville umiddelbart trodd at den var riktig dersom den kom på en hvilken som helst annen dato enn 1. april. Jeg vil si at både krumkake-spøken og bredbåndsspøken kvalifiserer som svært gode spøker etter disse kriteriene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s