Nok et norsk liv tapt i Afghanistan

AFGHANISTAN

I dag kom beskjeden om at nok en norsk offiser mistet livet i Afghanistan. Til ettertanke bør det nevnes at vi her hjemme bare får høre om de norske livene som går tapt. Tapene og skadene som er gjort i Afghanistan er grove – og i mange tilfeller kanskje uopprettelige?

Tanken om å skape fred med krig er en ganske dårlig tanke.  Jeg skal ikke trekke inn et kjent eksempel til sammenligning, men det er treffende. Det er flere problemer som oppstår rundt krigen i Afghanistan; en krig får jo ofte ringvirkninger.

1. Norge tjener penger på salg av våpen og ammunisjon. Det samme gjelder USA

2. Heroinproduksjonen øker med norsk tilstedeværelse i Afghanistan

3. Bygger man demokrati i Afghanistan? Er Osama bin Laden tatt? Er den afghanske sivilbefolkningen tryggere i dag enn tidligere?

Verden ser på at vi raserer et land, utsetter befolkningen for et kollektivt overgrep og hva får de igjen? Har vi sett noen positive utfall av å være tilstede i Afghanistan (militært).

I kommende stortigsperiode vil SV kjempe for å trekke Norge ut av Afghanistan. Starten av forrige regjeringsperiode ga oss en stor seier: vi trakk Norge ut av Irak. Det samme kan skje i Afghanistan. Som Hallgeir Langelan sier: Ingenting er umulig!

Jeg vil uttrykke min største sympati med den avdødes familie. Det er alltid tragisk når noen dør. Det er enda mer tragisk når vi ikke vet hva han har dødd for!

Jeg håper på fred og demokrati i Afghanistan – men løsningen er ikke krig!

6 kommentarer om “Nok et norsk liv tapt i Afghanistan

 1. Du sier at heroinproduksjonen øker med norsk tilstedeværelse. Ut ifra den klumsete formuleringen på setningen virker det som om du mener at grunnen til at heroinproduksjonen øker er at norge er i afghanistan, at det er spesielt Norges feil.

  Du sier også at sivilbefolkningen utsettes for kollektivt overgrep. Dette er også dårlig formulert. Man kan nesten tolke det som om at det er Norge som utfører overgrepet mot sivilbefolkningen og ikke taliban. Alle vet jo at det er taliban som utfører overgrep mot sivilbefolkningen. Er det da ikke positivt at noen stopper det?

 2. Send alle soldatene hjem fra midtøsten og kysten til Somalia. Riv muren mellom Israel og Palistina. Slik at alle vil leve i fred og harmoni? eller?

  Dersom du tror at det vil hjelpe, sier det egentlig alt om SV sin politikk.

 3. Anders: Ja, grunnen til at heroinproduksjonen går opp er Norges tilstedeværselse. Og ja, det er Taliban man forsøker å ta. Men er det dem man tar? Nei…

  Setningene er ikke dårlig formulert, de er kanskje dårlig mottatt?

 4. Med forpleiningstroppene våre så har vi klart å bygge det landet opp ganske så mye. Bedre veier, mindre miner, jenter kan dra til skolen i de «okkuperte» områdene.
  Du må huske dette Eirik, at vi er der ikke nede for å krige. Vi er der for å hjelpe de. Og det klarer vi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s