KrF til kamp mot kjærligheten

slett

KrF har vedtatt å kjempe mot den nye ekteskapsloven. Dette ser ut til å bli en av partiets viktigste saker – i en tid rammet av finanskrise, klimakrise og matkrise.

Kristin Halvorsen påpekte i sin tale til SVs landsstyre i går kveld at KrF viser sitt sanne ansikt på dette landsmøtet. Og det er jo nettopp det de gjør. For fremfor å drøfte alvorlige samfunnsproblem, bruker delegatene på KrFs landsmøte sin taletid på å si at det er galt at to mennesker av samme kjønn skal få lov til å gifte seg.

Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) sier at den nye ekteskapsloven som den rød-grønne regjering fikk vedtatt gir dem bedre livskvalitet. Dette gleder meg stort. For mens KrF vil moralisere og si hva som etter deres syn er rett og galt, så bryr jeg meg om å sørge for at alle – uavhengig av kjønn eller legning – skal få oppleve verdighet og stor respekt for deres kjærlighet. Dette skjønner ikke Kristelig Folkeparti.

«Den nye ekteskapsloven gir mange homofile og lesbiske bedre livskvalitet. Det er de helt konkrete tilfellene der enkeltpersoner nå kan gifte seg, som betyr mye for livskvaliteten,» sier leder Karen Pinholt i LLH.

«De kristne verdiene er rasert,» uttalte Olaug Bollestad, fylkesleder i Rogaland KrF. Her sikter hun til den kjønnsnøytrale ekteskapsloven og forbudet mot KRL-faget. KrF ønsker på ingen måte en nøytral fremstilling av religion og tro, de vil bruke den norske offentlige skole som et misjonsfora for å rekruttere unge mennesker til kristendommen. Dette er et skremmende ønske, som heldigvis Den europeiske menneskerettighetsdomstolen satte foten ned mot. Om KrF vil sette seg mot Menneskerettighetsdomstolen så får det bli deres sak.

Partileder Dagfinn Høybråten mener samfunnet har blitt mindre tolerant. Kjære Høybråten (som omtalte Rogaland som sitt hjemfylke; PØH!): KrF har blitt enda mindre tolerante enn dere var i utgangspunktet. Og det behøver dere ikke være stolte av – og jeg tror at dette vil skinne igjen på valgoppslutningen til høsten.

Heldigvis sa KrF nei til samarbeid med FrP, som betyr at det er mindre sannsynlig at vi får en borgerlig regjering. Så KrF-landsmøtet har i det minste greid noe fornuftig!

Ellers vil jeg oppfordre folk til å titte på videoen hvor «Stortinget hilser landsmøtet». Åslaug Haga, Bård Hoksrud og Hallgeir Langeland hilser KrF.

5 kommentarer om “KrF til kamp mot kjærligheten

 1. Dette underlege stuntet er ikkje verd verken dine eller mine bokstavar. Kvifor setja høgast på agendaen ein kamp dei ikkje kan vinna – og på samme landsmøte som dei avviser samarbeid med den einaste meiningsfella si? Det einaste som bryr meg med denne saka er korleis det illustrerer villfarsla på høgresida for tida, og den er jo kvar gong like gledeleg å kunne konstatera.

 2. Wikipedia definerer toleransebegrepet slik:
  «I en samfunnsmessig og politisk sammenheng kan toleranse derfor defineres som evnen og viljen til å tåle, altså leve med, de av andres meninger, holdninger og handlinger som man selv ikke aksepterer.»

  Det sekundet SV angriper KrFs toleranse, så åpenbarer de altså sin egen intoleranse, ettersom de ikke har «evnen og viljen til å tåle» KrFs meninger, selv om SV ikke selv aksepterer disse.

  Da må jeg stille spørsmålet: Hvor er tåleransen din Sakariassen, ovenfor KrFs ståsted? Eller er SVs definisjon av toleranse: «De som er enige med SV er tolerante»?

  Det er dårlig argumentasjon å forsøke å ta KrF på toleransen av, blant flere, følgende 3 årsaker:

  1. SV er intolerante når de ikke tåler KrFs ståsted
  2. KrF definerer ekteskapet som en relasjon mellom en mann og en kvinne. Derfor kommer vi heller ikke til å støtte «ekteskap» mellom flere personer.
  3. KrF har de siste årene gått inn for at også homofile relasjoner skal ha et samfunnsmessig sikkerhetsnett, men ønsker ikke å utvide definisjonen av eksteskapet.

  Dette må SV gjerne være riv ruskende uenig i. Det forventer jeg faktisk. Men, jeg forventer også fra SV at de i det minste er intereserte i å debatte denne saken på saklige argumenter, slik jeg har fremlagt, i stedenfor å forsøke seg med tomme retoriske poeng om «toleranse».

  Dersom vi skal dra toleransedebatten videre syns jeg i så tilfelle at Sakariassen kan ta en runde på hvilke saker SV ønsker å kutte ut, og hvor andre ville kunne kalt dem for intolerante. Blant annet har vel nettopp SV vedtatt å ville legge ned alle private skoler. Noe som må innebefatte Steinerskolen, hvor Jens Stoltenberg var elev, og Kristelig Gymnas i Oslo, hvor Kronprins Haakon var elev. Er dette tolerant?

  En bør være forsiktig med å bruke toleranse som politisk argument, da en egentlig kaster stein i glasshus.

  Med ønske om en tolerant fremtid,

  Kjetil Clementsen

 3. Jeg tar deg på ordet. Bevis at ekteskap kun kan inngås mellom mann og kvinne, nei enda bedre, bevis at Gud eksisterer og at en objektiv, normativ moral utspringer fra ham.

 4. Eg vil tru at både SV og Eirik kan «leve med» KrF sine synspunkt på homofili og ekteskap, men det treng ikkje å innebære å «liste seg så stilt på tå.» Eg meiner KrF sitt standpunkt vitnar om intoleranse, og det seier eg gjerne høgt.

  Eg meiner ikkje at du framset argument i innlegget ditt – kanskje du siktar til ein eigen blogg eller noko slikt? Det einaste du gjer her er å beskrive KrF sitt standpunkt. Du forklarer ikkje kvifor KrF definerer ekteskap som noko som er forbehaldt ein mann og ei kvinne. Skjelnar du mellom kyrkjeleg/religiøst ekteskap og den juridisk statusen som gir visse økonomiske fordeler og plikter, eller bør ikkje homofile ha den samme fridommen til å ordna liva sine som dei vil, uavhengig av om dei er religiøse eller ikkje? Etter mi erfaring er alt dette framandelement i retorikken til dykk som er mot ekteskapslova.

  Argumenter skikkeleg sjølv, så svarar me gjerne like skikkeleg tilbake. Det nyttar ikkje berre å slå fast at «Eg syns ikkje homofile skal ha like rettar, fordi me velger å definere ekteskap slik.» Det er ikkje ei skikkeleg grunngjeving, og då kan du heller ikkje vente anna enn ikkje-grunngjevne karakteristikkar av standpunktet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s