Haukelibanen er mest lønnsom!

Lyntog_full_article

Den tyske statsbanen, Deutsche Bahn, slår fast at lyntog som går i 300 km/t over Haukeli vil være mest lønnsom. Dette er gledelig, særlig for oss i Rogaland SV som alltid har ment det samme. Støtten fra de tyske ekspertene varmer.

Deutsche Bahn, som har jobbet med høyhastighetstog siden 1991 og verdens nest travleste jernbanenett, slår fast at Haukelibanen vil være det mest lønnsomme togprosjektet å satse på. Med ni stopp vil turen fra Stavanger/Bergen til Oslo ta to og en halv time, med fire stopp vil turen ta to timer og ti minutter!

Som miljøverner har jeg et viktig prinsipp som jeg – så langt det lar seg gjøre – vil leve etter. Og det er å tilrettelegge samfunnet slik at det er effektivt og lønnsomt å velge «det miljøvennlige alternativet». I dagens samfunn er det et mindretall som faktisk vil gjøre en stor innsats når det gjelder miljø, om det går ut over ens egen hverdag. Med Haukelibanen vil vi redusere utslippene fra fly på Vestlandet.

I «verste» fall kan en tur til Oslo ta 2,5 timer. Dette er fremtiden, folkens! Dersom jeg skal i møter i Oslo må jeg med dagens tognett belage meg på nesten 17 timer reise. Da er det forlokkende å kaste seg på et fly, særlig om det er i en periode hvor det er mye som må gjøres. En flyreise tar jo over 2,5 timer.

Først må du komme deg ut til flyplassen. Så må du inn, sjekke inn bagasjen, opp i «checkpointen», så vente på flyet, ombordstigning, selve flyturen, gå av, vente på bagasjen, komme deg til Oslo S.

Når nesten hele Europa har et godt utbygd tognett, hvorfor skal ikke vi i rike Norge ha det?

2 kommentarer om “Haukelibanen er mest lønnsom!

  1. Tilbaketråkk: Lyntoget kommer! « Frem kamerater!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s