Til sengs med svensk riksdagspolitiker

5060_229278355144_850910144_7431584_2198773_n

Da er jeg hjemme igjen, etter å ha vært en langhelg i Akershus. Ungdom mot EUs sommerleir var den største sommerleiren i organisasjonens historie, og var en stor suksess. For min egen del endte det hele med å dele seng med en svensk riksdagspolitiker.

Nei, det er ikke så ille som det høres ut. Det var tross alt køyseng, men allikevel. Vi bodde bare på samme rom. Svenske Max Andersson er medlem av Riksdagen (Sveriges storting) for Miljöpartiet.

n39412274570_1023338_1421

Han holdt et svært spennende foredrag om Datalagringsdirektivet og personvern. Det var svært spennende å høre hvordan sitasjonen er for EU-motstandere i et EU-land, men også hvor vanskelig det er for selv en politiker i et EU-land å nå frem til politikerne i Brüssel.

Mange klager over at det er langt fra Stavanger til Oslo. Eller Nord-Norge, Sørlandet, Hordaland, Sogn og Fjordane eller andre deler av landet. Men tenk da hvor langt det er til politikerne i Brüssel.

Et av de viktige direktivene som kommer til å bli debattert mer er nettopp Datalagringsdirektivet. Når selv Europeisk Ungdom går så langt som å ønske seg et veto, da vet man at det er et dårlig direktiv.

Regjeringen må benytte seg av reservasjonsretten og si nei til å implementere direktivet i norsk lov. Det må være mulig når motstanden er så stor, sier Liselotte Lunde, daværende leder i Europeisk Ungdom (11.03.2008)

Slike eksempler som dette er grunnen til at jeg er mot EU. For jeg sier ikke at alt EU gjør er helt forferdelig og grusomt – selv om mye av det er det. Men det er prinsippet om at vi skal bli bestemt over som jeg ikke godtar. Norske politikere, valgt av det norske folket, skal styre i Norge.

Og jeg kjøper ALDRI ja-sidens argument om at vi må inn for å pavirke. Vi ville fått 1 % av stemmene – og det er vel knapt nok til å påvirke noe som helst.

Av alle direktiver som vedtas tar vi 10 % av dem inn i norsk lov. Blir vi medlem i EU vi ta inn 100 % – enten vi er enige eller ikke. Da har vi ikke en gang reservasjonsretten (selv om vi aldri bruker den).

Hva er alternativet?

Sveits har en handelsavtale med EU. For selv om jeg ikke vil at Norge skal bli medlem av EU, så er jeg selvsagt ikke mot at vi skal handle med dem. Det går fint an å få en handelsavtale med EU. De er svært avhengige av oss – vi leverer store mengder olje og gass til EU.

EU-tilhengere er svært gira på at Norge skal inn i EU. Men husk: en tilhenger henger alltid bak!

3 kommentarer om “Til sengs med svensk riksdagspolitiker

  1. Det at Noreg eksporterer olje og gass er vel eit pressmiddel me helst vil kvitta oss med?

    Men me kan vera samde om at Max Andersson er ein grepa kar. Som grøne politikarar generelt :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s