Kutt stortingslønna!

stortingssalen

På trykk i Stavanger Aftenblad 25. juni 09

Eirik Faret Sakariassen, leder Stavanger Sosialistisk Ungdom

Folkevalgte bør ha lønn som folk flest!

Når stortingspolitikerne er ute på reise får de dobbelt opp med diettpenger. De får både diettpenger til å spise i Oslo i tillegg til ekstra reisediett. SVs parlamentariske leder Inge Ryan ønsker også å få fjernet denne ordningen, noe SV også har krevd flere ganger.

Det er et problem at Stortingsrepresentanter tjener mer enn vanlige folk i Norge. Med nesten 700.000 kr i lønn, i tillegg til masse forskjellige frynsegoder, kommer de betydelig bedre ut enn vanlige arbeidsfolk. Vi trenger ikke politikere som er del av et høytlønna mindretall av befolkninga. Tvert i mot trenger vi folkevalgte som lever som vanlige folk.

I tillegg er det svært udemokratisk at politikerne gir seg selv god lønn og mange frynsegoder. Det gjør det jo lettere å sitte i 4 eller 5 perioder. Etter 20 år er man helt klart mindre skikka til å representere velgerne – man har mistet en del av kontakten med virkeligheten.

Hva mener partiet for folk flest om dette? De har jo stemt for alle lønnsøkninger og frynsegoder. I tillegg skal landets rikeste få store skatteletter. Med FrPs skattepolitikk får landets 500 rikeste en halv milliard i skatteletter. Hvor tar de det fra? Oss vanlige folk! Tyver i hvitskjorte er det vanskeligere å ta…

Siv Jensen er ingenting annet enn en omvendt Robin Hood. Hun tar fra vanlige folk og gir skattelette til de rikeste. Og de er folk flest? Det er ingenting annet enn en dårlig løgn. I debatten om asylmottak i Afrika har det kommet forslag om å sende FrP til Afrika – men så vondt håper jeg ikke dere andre ønsker Afrika!

8 kommentarer om “Kutt stortingslønna!

  1. Vil faktisk ha politikere som tjener godt da er dei som blir det ofte bedre personer allså kan det er folk som kan ta andre jobber en politikerer jobber

  2. æ syns at dæm stortingsfolka burrde tjæn mær! gi dæm høyere lønn. nåkken milliona hadde vært nåkka. dæm jobba jo rævva av sæ. sååå… bæasj

  3. Kan du beskrive nøyaktig hvordan FrP vil ta penger fra vanlige flk og gi til de rikeste? Eventuelt innrømme at du lyver?

    • Å kutte formueskatten er å slutte å ta penger fra fredelige mennesker. Å kutte toppskatten er å slutte å ta penger fra fredelige mennesker. Å kutte arveavgiften er å slutte å ta penger fra fredelige mennesker. All skatt er tatt fra fredelige mennesker, og når man kutter skatter lar man dem beholde eindommen sin. Man tar ikke penger fra andre, man gir dem tilbake det de eier.

  4. Når ble det du nevner å ta fra vanlige folk? Både toppskatten, formueskatten og arveavgiften rammer stort sett vanlige folk, og det er det som er det største problemet med disse høyst unødvendige og urettferdige avgiftene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s