Kommunen bryter loven!

Sjukehjem

Jeg mottok en henvendelse fra Marius Bøe, som jeg gikk på ungdomsskole med i sin tid. Han sendte meg linker til denne saken, og gjorde meg heldigvis obs på den. Jeg hadde ikke sett den før nå. Men dette er en historie som ikke burde være til i et velferdssamfunn som vårt.

Cecilie S. Bjørndal (20 år) ble lam fra brystet og ned i en trafikkulykke. I og for seg er dette tragisk. I slike situasjoner er det spesielt viktig at folk behandles på en god måte og at mest mulig tilrettelegges deres behov. Cecilie har lyst til å flytte inn med kjæresten sin, Marius, men kommunen tilbyr henne sjukehjemsplass.

For tretten år siden vedtok Stortinget at man ikke har lov til å gi personer under 50 år sjukehjemsplass. Men allikevel vil Stavanger kommune gi Cecilie sjukehjemsplass. Dette er uhørt!

Det er ikke unormalt at unge blir plassert på sykehjem. Både på rehabiliteringsplasser og ordinære plasser på sykehjem, men bare som en midlertidig løsning, sier Bjørn Jørgensen, Helse- og sosialsjef for Eiganes og Tasta i Stavanger kommune.

Her er det en veldig enkel konklusjon: Dette er lovbrudd. Midlertidig eller ikke, kommunen er forpliktet til å ha tilrettelagte boliger. De kan ikke bare gjøre som de vil, de må forholde seg til loven som alle andre i dette landet.

Det er ikke holdbart at kommunen farer frem slik de selv ønsker. Jeg krever at kommunen gir Cecilie og alle andre i en lignende situasjon et verdig tilbud – slik loven pålegger dem!

Mens jeg skrev dette innlegget får jeg beskjed fra Cecilie at de har kjøpt seg leilighet. Hun har fått startlån av kommunen (noe hun selv måtte finne ut av at var mulig) og har selv kjøpt sin egen leilighet. Kommunen har ikke opptrådt veldig behjelpelig i denne saken. Men parets pågangsmot har nå ført til at de har fått skaffet seg leilighet. Men kommunen har ikke hjulpet tilstrekkelig til.

Gratulerer til Cecilie og Marius og lykke til videre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s