8 kommentarer om “SV i regjering:

  • Hvorfor er dette døfødt? Dagens karaktersystem er ikke godt nok, vi som elever fortjener en bedre og mer helhetlig vurdering. Eksamen gir oss vurdering på en dag, likestilt med et års innsats. Om du har en dårlig dag, rammer det deg hardt. Men jeg har skrevet mange innlegg om dette, bare søk rundt på bloggen min :)

 1. Tør jeg spørre hvorfor dere ønsker å fjerne de nasjonale prøvene? Eller karakterer på eksamen? Og hva skal lærlingreformen gå ut på?

  • Vi har fjernet de tidligere nasjonale prøvene, som rangerte skoler. De som finnes i dag gir ledelsen ved skolen og kommunen innsikt i hvilke utfordringer den enkelte skole har. Vi trenger ikke rangering av skolen. Eksamen skal bort. Lærlingereformen går ut på to ting:
   1. Lovfeste retten til lærlingeplass
   2. Gjøre det gunstigere for bedrifter å ta inn lærlinger. Enten ved skattefordeler eller fjerning av arbeidsgiveravgift på lærlinger.

   OK svar?

 2. Selvsagt. :)

  Men dette med å lovfeste lærlingeplass. Blir ikke dette litt som å lovfeste arbeidsplass? Om eleven som skal ut i lære ikke er flink nok må personen allikevel gjøre en jobb . Om det da går noe galt, si, i elektrikeryrket kan jo dette i værste fall føre til brann?

  • Man lovfester bare at ungdom (etter 2års endt skolegang) får den praksistiden de fortjener og som forbereder dem på den virkeligheten de går ut i. Grunnen til at de går ut i lære er fordi de skal læres opp til å bli flinke i å praktisk benytte seg av den teoretiske kunnskapen de besitter. I tillegg gir det bedrifter god anledning til fremtidig arbeidskraft.

   Men man må jo alltid tenke på sikkerheten – og det gjør folk som lærer opp elektrikerne!

 3. Hei, jeg er ei jente fra Lierbyen ungdomskole. Vi har en oppgave på skolen, Demokratiet som styreform. Jeg lurer derfor på: Hvilken rolle har SV i nåværende regjering/Storting?

  • Hei Hilde!

   SV er den radikale kraften i regjeringen og har vunnet gjennom mange saker. SV hadde kun 8,8 % oppslutning og hadde derfor ganske marginalt med innvirkning, men har til tross for dette vunnet en god del saker.

   I Stortinget er det vi som stadig foreslår å kutte stortingslønningene, fordi vi vil at de skal være mer normalt lønnet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s