Go Kulturkampen!

kultur

Jeg vil prøve meg på et kort svar til Atle Simonsen:

Hva med alle rikingene som støtter FrP. Meler ikke de sin egen kake? At en hel sektor, som kulturlivet jo er, vil forsvare sin egne interesser er mer forståelig enn at rikinger skal forsvare at de skal få mer skatt. Det er et hån å kritisere kulturlivet for å være kritisk til FrP, som har en politikk som er skadelig for norsk kulturliv.

Denne regjeringen har gitt kulturlivet et løft, et kulturløft, til glede for hele befolkningen. Både kulturell skolesekk og kulturell spaserstav sikrer kultur for alle lag av folket. Mens FrP kutter til kultur, er det jo kulturen som gjør livet gladere!

Det må være mulig å ha to tanker i hodet samtidig, og det har denne regjeringen greid! Med et breiere kulturliv og mer ressurser i skolen, helsesektor og mange andre vikige områder. Men FrP må vel kutte et eller annet sted for å få råd til de massive skattelettene for Stein Erik Hagen og andre millionærer.

Eirik Faret Sakariassen, kulturpolitisk talsmann Rogaland SV

2 kommentarer om “Go Kulturkampen!

  1. Ap fôres med penger fra LO og gir LO en latterlig udemokratisk makt på det viset. Ikke alle LO-medlemmer stemmer Ap, så at formuende mennesker støtter FrP økonomisk fatter og begriper jeg ikke at dere ser som et problem. Man verner om sine egne interesser, det bør jo kommunistdiggerne ha fått med seg!

    Jeg er imponert over at den røde «kamerat»gjengen faktisk tør påstå at de har gitt et løft til skolen – med mindre skolen ikke handler om annet enn barnehagene da, selvfølgelig – med den katastrofen av en utdanningsminister SV klarte å få på plass i Djupedal.

    Imponeres også nevneverdig over at SV fortsetter kulturdebatten (og dermed gir FrP enda mer publisitet) og maser høyt og lavt om at det er SV, som henger som en snørrete unge i Aps skjørter, som har gjennomført ditt og datt i regjering. SV er vel det partiet som har brutt flest løfter, sosialistløftene som Halvorsen presenterte i forrige valgkamp – f.eks «fattigdom forsvinner med et pennestrøk» – er jo like fjerne som FrPs milliarder i skattelette.

    At kulturen i Norge har fått et løft med den rødgrønne regjeringa er bra, og jeg tror ikke en ekstrem privatisering av kulturen kommer den gjevne forbruker tilgode. Det er jo også litt ironisk at FrP snakker om kulturelite, når deres «ikke-elitistiske» kulturpolitikk fyrer grovt under den økonomiske eliten i Norge. Hvis kunst&kultur ikke skal subsidieres av staten vil jo prisene nødvendigvis gå opp for det brede tilbudet.

    Og bare litt sånn til på slutten: det er ingen god idé å trekke inn ord som så til de grader sender tankene til diverse sosialisteksperimenter. Kommunismen har jo fler liv på samvittigheten enn AIDS!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s