Gode målinger og bra dag på stand!

IMG_3113

I dag har rett og slett vært en god SV-dag. Sammen med Rune Tvedt på stand i Stavanger, folk er klare for å stemme Hallgeir Langeland inn på Stortinget – og det trenger Rogaland virkelig!

I tillegg er siste måling utført av Synovate svært bra. De rød-grønne får da 88 mandater, hvor to av disse går til Rødt. Det er viktig at de rød-grønne får fortsette i fire nye år.

Når en ny regjering inntrer vil det gå med en hel del tid på å «rydde opp» etter regjeringen som satt tidligere. Det måtte vi gjøre, etter borgerlig kaos. Arbeidsledigheten måtte vi få ned og det var mye å rydde opp i når det gjaldt skole.

Folk er svært mottakelige for valgmateriell og jeg får utrolig mange tilbakemeldinger på folk som ikke vil ha FrP i regjering – og da er det kun en ting å gjøre: stemme rød-grønt og stemme SV!

6 kommentarer om “Gode målinger og bra dag på stand!

 1. Kjempe bra at dere engasjerer dere i valgkampen! Håper inderlig SV gjør et kjempe valg, og at SV får 4 nye år i regjering!

 2. Har en masse spørsmål til SV’ere før jeg går til urnen.

  – Hvem er disse rike SV skal flå?
  – Faste stillinger i «kvinneyrker», er det lurt å tvinge dette gjennom? Har dere tenkt et sekund på konsekvenser for arbeidsgivere i et slikt marked, eller er disse også onde mennesker?

  Likelønn er et populært tema. Når SV snakker om likelønn, mener de lik lønn for likt arbeid, lik lønn for like lang utdannelse eller lik lønn for likt ansvar?

  Bryr SV seg om verdiskapning i landet, og hva gjøres i så fall for å bevare/forbedre denne?

  • – Jeg har aldri hørt at SV skal flå rike, kanskje FrP snakker slik om oss, hva vet vel jeg. Jeg vet at vårt skattesystem er fordelaktig for dem med lav og gjennomsnittlig inntekt, de som tjener mer skal også bidra mer. Rettferdighet kaller jeg det, jeg vet ikke hva du kaller det.

   – Vi sier at deltid en mulighet, heltid en rettighet. Jeg vet ikke hvor godt du kjenner til «kvinneyrker», men store deler av min familie jobber i såkalte «kvinneyrker» og med deltidsstillinger så svekker dette kvinners mulighet til f. eks. å ta opp lån. Det står gjerne at de jobber 56,4 % stilling, men i løpet av en uke blir det hundre prosent fordi de fyller opp. Kommer man til banken med dokumentasjon på 56,4 % stilling så hjelper det ikke uansett hvor mye man sier man jobber. De fleste «kvinneyrker» er i offentlig sektor, så det blir ikke et problem.

   – Lik lønn for likt arbeid vil jo i de fleste tilfeller bety lik lønn for lik utdannelse. Nå lønner man sjelden etter ansvar, det viktige blir å heve lønnen i de kvinnedominerte yrkene.

   – Verdiskapning kan bety så mangt. Det å skape verdier som vi vil nyte godt av i fremtiden er også å bevare fremtidige verdier. Fremtidens arbeidsplasser er ikke innenfor oljebransjen, men innenfor de fornybare energikildene. De mest pessimistiske forskerne sier at vi er tomme for olje om 8 år – dette viser tydelig at vi nå MÅ begynne å omstille oss for fremtiden og fremtidig verdiskapning!

   Håper du syns svaret dugde :)

   EFS

 3. Angående ordleggingen «flå de rike», så er det media som skriver dette om dere. At du ikke har fått med deg dette finner jeg underlig. Google «flå de rike + SV» får du blant annet opp denne artikkelen.
  http://e24.no/makro-og-politikk/article2510575.ece
  Overskrift: «LO: Slik kan de rike flås»
  tekst tar utgangspunkt i uttalelser gjort av Holmås.

  Da lurer jeg på hvem som er rik i Norge i dag. Hvem har så høy inntekt at de skal ha toppskatt? Skal alle som tjener mer enn 300 000 ha toppskatt? Bør grensen gå på 500 000? Jeg vet om folk på trygd som har 8-10.000 utbetalt i tillegg til bostøtte. Bostøtten er gjerne på 7-8-9000. Om dette er normalen for ungdom på trygd vet jeg ikke. Jeg håper ikke det. Dette tilsvarer en bruttoinntekt på rundt 300 000. Om disse ungdommene velger å ta utdannelse for senere å komme seg i arbeid tviler jeg litt på. Jeg tror nok det går mot nytt barn med dystre fremtidsutsikter. Nok om dette i denne omgang.

  Antar de fleste deltidsstillinger er i helsesektoren, ettersom skolesektoren i mindre grad trenger fleksibiliteten for å ga hjulene til å gå rundt ved sykemeldinger. Sykehus har vel budsjetter de skal forholde seg til, og for å opprettholde nødvendig fleksibilitet ved sykemeldinger vil et alternativ være faste avtaler og større bruk av vikarbyrå. Om dette vil bli et problem har jeg ikke satt meg inn i.

  Lik lønn for lik utdannelse vil typisk bety at en sykepleier skal ha samme lønn uansett kjønn. Ser vi fortsatt på sykepleiere, ser vi også at menn i større grad har lederansvar her, noe som vanligvis også betyr høyere lønn. Var en gang på på en skoledebatt hvor representanter for SV og RV (før det ble Rødt) snakket om hvor urettferdig det var at en ingeniør og en sykepleier hadde så forskjellig lønn, selv med like lang utdannelse. 3 år med grunnfag er også 3 års utdannelse…

  Svaret ditt med rundt verdiskapning synes jeg ikke er veldig godt. Hadde jeg snakket om energispørsmålet ville det kanskje vært godkjent, men med tanke på hva dagens regjerning har satt av til prosjekter for alternativ energi, er jeg ikke imponert.
  Når det kommer til verdiskaping kan man legge til rette for dette på flere plan. Skal man ha industri med sluttprodukter som fysisk må distrubueres, må vi ha god og effektiv kommunikasjon. Godstransport er med andre ord et nøkkelord her. Formueskatten kan være til hinder for verdiskapning (se link igjen), da bedrifter gjerne må skatte for produksjonsutstyr (les. trailere, båter og annet dyrt utstyr). Dette fører til en tregere utvikling av selskapet som igjen fører til mindre verdiskapning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s