Det har ikke kommet en eneste ny vindmølle under denne regjeringen…

Uten navn

Under hele valgkampen har jeg hørt folk fra Venstre si: «Det er ikke bygget en eneste vindmølle av denne regjering.» Herved ber jeg folk fra Venstre om å slutte å spre løgner: Det har nemlig blitt bygget 67 vindmøller!

 • Hywind, offshore prøveprosjekt (2009). 1 vindmølle.
 • Bessakerfjellet vindpark (oktober 2008). 25 vindmøller.
 • Hundhammerfjellet vindpark (sommeren 2008). 17 vindmøller.
 • Valsneset vindpark (i drift fra oktober 2006, offisielt åpnet juni 2007). Fem vindmøller.
 • Nygårdsfjellet vindkraftpark (montert i oktober 2005, satt i drift i 2006). Tre vindmøller.
 • Kjøllefjord vindpark (oktober 2006). 17 vindmøller.

Jeg liker ikke løgnere – og derfor sier jeg som Kjartan Alexander Lunde har sagt til meg i hver debatt vi har vært i:

Reis deg opp og be om unnskyldning for denne løgnen!

8 kommentarer om “Det har ikke kommet en eneste ny vindmølle under denne regjeringen…

 1. Andreas.. det er greit med litt enkel fakta til å backe opp slike påstander. Dårlig argumentasjon fra din side… det forandrer jo ikke realiteten at han bruker BT!

 2. Så står det da også på siden: «Prosjektene ble støttet og påbegynt før den rød-grønne regjeringen, men er blitt bygget og ferdigstilt i løpet av de fire siste årene»

  Så hvem var det egentlig som satte i gang den prosessen? Det har liksom stoppet opp etter at de borgerlige satte i gang prosjektene. Kanskje regjeringen burde startet sine egne prosjekter? Fortsette den gode utviklingen.

 3. Men påstanden er jo feil, uansett hvordan du vrir og vrenger på det… Det har kommet mer enn null vindmøller (hvor byggingen startet for fire år siden + at denne regjeringen har startet en viktig forskning på offshore vindmøller!

 4. Dette er jo rent regnskapsmessig, det kan ikke brukes som noe forsvar for regjeringens manglende vilje til å satse på vindkraft.

  Flere prosjekter som ble satt i gang under forrige regjering blir nødvendigvis ferdigstilt under denne, det skulle da bare mangle! Men å ta æren for det?! Det tror jeg ikke resten av SV er med deg på…

  På grunn av denne regjeringens manglende vilje til å være med på laget når det gjelder fornybar energi, har blant annet Statkraft valgt å flytte vindkraftprosjektet sitt til Skottland. Rammebetingelsene her hjemme var ikke gode nok. Det sier litt om hvor mye SV har klart å innfri på miljø og energi de siste 4 år!

 5. NORGE PRODUSERER ALLEREDE NOK ENERGI
  FRA ALLE VANNET VI HAR.VINDMØLLER ER
  LITE MILJØVENNLIG OG SKJEMMER UT NATUREN:

  JILL

 6. Her er det snakk om hva regjeringen har klart å få til. Og det eneste man da har klart å gjennomføre på fire år er Hywind. Altså én eneste vindmølle, og den kom for litt siden (Trine hadde rett frem til for et par måneder siden). Gratulerer med det. Det holder ikke å bare la det gå med det forrige regjering begynte på. I tillegg har denne regjeringen altså gitt penger til fem prosjekter. Det tok tre år å få gjort. I tillegg er det en ting som er morsomt med dette. Det krevde nemlig en finanskrise – og en påfølgende krisepakke – for at en såkalt miljøvennlig regjering klarte å bevilge penger til vindkraft!

  Denne regjeringen vist en helt latterlig dårlig satsing på fornybar energi, uansett hvordan du vrir og vender på det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s